Leerlingen R@velijn maken weer nieuwe verkiezingsborden

STEENBERGEN – Voor het eerst worden, op 18 maart aanstaande, de verkiezingen voor Provinciale Staten en de Waterschappen gecombineerd, met als gevolg dat er meer borden nodig zijn waarop de verschillende partijen en kandidaten hun posters kunnen ophangen. De Gemeente Steenbergen vroeg daarom, in navolging van vorig jaar, nogmaals aan ’t R@velijn of de leerlingen van deze vmbo-school een twintigtal verkiezingsborden konden maken.

Die klus werd de afgelopen weken geklaard door de derdejaars-scholieren (kaderberoepsgerichte leerweg, techniek) Martin Don, Davy Bruijnseels, Fleur Vroon en Jelle Smout. Een lastige opdracht? Nou, dat viel volgens het viertal wel mee, maar wél tijdrovend.

De leerlingen staken er zelfs aardig wat vrije tijd in om de borden bijtijds af te krijgen, zodat ze vanmiddag geplaatst konden worden. Dat gebeurde officieel op het Floraplein, in samenwerking met de buitendienst van de Gemeente Steenbergen en wethouder Cors Zijlmans, zowel verantwoordelijk voor onderwijs als het beheer van de openbare ruimte.

Raadslid Ger de Neve van de Volkspartij kon trouwens bijna niet wachten totdat de borden overeind stonden, zodat hij op deze plek zijn poster kon plakken, ten bate van de waterschapsverkiezingen, waaraan meedoet  namens waterschapsvereniging ‘Ons Water’.