Leerlingen R@velijn gezond en veilig door de Doe-dagen

STEENBERGEN – De Steenbergse middelbare school ’t R@velijn organiseert vandaag en morgen haar jaarlijkse Doe-dagen.  Hierbij gaan alle eerste en tweedejaars leerlingen in groepjes aan de slag met een reeks aan onderwerpen in het kader van gezondheid en veiligheid.

Deze twee speerpunten van ’t R@velijn hebben een breed scala aan invalshoeken blijkt uit de indrukwekkende lijst workshops die de kinderen kunnen volgen. Zo wordt er in het restaurant van de school les gegeven in (de nieuwe) schijf van vijf. Deze kan vervolgens in de keuken direct in praktijk worden gebracht met een vers bereide tosti. Die overigens niet in alle gevallen even gezond uit de oververhitte strijd met de koekenpan komt.

Elders verdiepen de R@velijners zich in het verkeersexamen of lopen geblinddoekt door een klaslokaal te stuntelen onder waakzaam oog van een vrijwilliger van de plaatselijke brandweer. Het doel hierbij is om de deelnemers te leren een vluchtweg te zoeken in het geval het lokaal vol rook staat. Verder worden workshops over seksualiteit, tekenbeten en weerbaarheid afgewisseld met inspannende activiteiten als mountainbiken en een bootcamp.  

In aanloop naar deze dagen hebben de eerstejaars de afgelopen zes weken een compleet EHBO-lesprogramma afgewerkt onder leiding van professionele instructeurs. De afronding van de cursus vindt plaats nadat zij tijdens de Doe-dagen nog vier EHBO-workshops hebben gevolgd. Hun beloning: een welverdiend diploma.

Foto’s: Dasja Abresch©KijkopSteenbergen