Leerlingen Nieuwe Veste maken samen kleurrijke muurschildering

STEENBERGEN – Basisschool De Nieuwe Veste is ‘Creatief en wereldwijs’ en steekt dat niet onder stoelen of banken. Sterker nog, de leerlingen schilderen het er zelfs op de muren. Afgelopen dinsdag bestormden leerlingen van groep 7 en 8 de spierwitte muur met kwast en verf om van de fietsenstalling een kleurrijk kunstwerk te maken.

Op initiatief van Angela Hagenaars, leerkracht verrijkingstraject, maakten alle kinderen van de school een tekening met als onderwerp ‘bewegend leren’, wat een speerpunt van de school is.

“Wat kan er nog wel?”

“Veel projecten vervielen de afgelopen periode als gevolg van de corona-crisis,” licht Hagenaars toe. “Dus stelden we ons de vraag ‘wat kan er nog wel?’. Het plan om een gezamenlijke muurschildering te maken, bestond al langer en nu was het moment om daarop door te pakken.“

Projector

De vader van de leerlingen Ine en Sofie, Erik-Jan Pullens, zette zijn grafische kennis in om alle losse tekeningen samen te voegen tot één grote muurschildering. Nadat het Pullens-trio en Angela Hagenaars de tekening met behulp van een projector op de muur hadden gezet, was het aan de leerlingen van de bovenbouw om er invulling aan te geven. Na schooltijd kregen alle leerkrachten en stagiaires een kwast in de hand gedrukt om het kunstwerk te vervolmaken.

Door Dasja Abresch