Leerlingen Nieuwe Veste happen een bammetje met de burgemeester

STEENBERGEN – “Wat doe je nou eigenlijk voor werk?”, wilde Linsey, leerlinge van basisschool De Nieuwe Veste, nu eindelijk wel eens weten van burgemeester Ruud van den Belt. Een hele goede vraag om uitgebreid op in te gaan tijdens het Burgemeestersontbijt. Negentien leerlingen van De Nieuwe Veste schoven vanmorgen samen met de burgervader aan de ochtenddis voor een gezonde en voedzame maaltijd.

Een lekkere maaltijd bovenal, mede dankzij brood van Het Bakhuys. De Steenbergse bakker behaalde de dag daarvoor nog drie keer brons bij de Bakkersvakwedstrijden en kreeg voor die prestatie een groot applaus van de leerlingen.

Het ontbijt met de burgemeester maakt deel uit van het Nationale Schoolontbijt en is bedoeld om de aandacht te richten op het belang van goede voeding. Gesneden koek voor de kinderen van De Nieuwe Veste. De school  kreeg namelijk eerder deze week, als eerste in de gemeente Steenbergen, het certificaat Gezonde School.

Het ontbijt wordt daarnaast gebruikt om Jantje Beton een steuntje in de rug te geven. Voor ieder kind dat deelnam, maakt de gemeente Steenbergen een bedrag van vijfentwintig euro over. Doordat de burgemeester zichzelf daar ook bij rekent, kan er een mooi bedrag van 50 euro naar het goede doel.

Voor de kinderen was het ontbijt met de eerste burger een leuke en spannende ervaring. Dat was overigens niet anders voor de burgemeester zelf die tijdens de maaltijd aankondigde “iedere week wel zo’n ontbijt te willen”.