Leerlingen Merijntje smullen van schoolontbijt

NIEUW-VOSSEMEER – De leerlingen van basisschool Merijntje in Nieuw-Vossemeer hoefden vanmorgen niet thuis te ontbijten, want in de klassen stond het Nationaal Schoolontbijt te wachten op de kinderen.

Het gezonde ontbijt bestond uit tarwebolletjes, krentenbollen, volkorenbrood, halvarine, appelstroop, jam, smeerkaas, 30+ kaas, halfvolle melk, fruit en komkommer, allemaal producten die door het Voedingscentrum zijn ‘goedgekeurd’ en in dit geval werden geleverd door het Bakhuys en Albert Heijn Achterberg uit Steenbergen.

De leerlingen aten niet alleen met elkaar, maar kregen ook les in het belang van goed ontbijten en gezonde voeding. Want ook de aandacht daarvoor is broodnodig.

De allerkleinsten leerden bovendien hoe ze de tafel moesten dekken en de groep van meneer Peter zat in het halfduister, bij het haardvuur, van het digibord te smullen.

Ook bij de Pius X op de Welberg werd vanmorgen het Nationaal Schoolontbijt geserveerd, met medewerking van bakkerij Van Broekhoven. Morgen krijgen de leerlingen van de Nieuwe Veste in Steenbergen het schoolontbijt weer aangeboden van het Bakhuys en mogen de leerlingen uit groep 5/6 van deze school in het gemeentehuis aanschuiven voor het burgemeestersontbijt, met burgemeester Joseph Vos.

Foto's Tiny van Tillo