Leerlingen Merijntje en Pius X smullen van schoolontbijt

WELBERG/NIEUW-VOSSEMEER – De wethouders Cor van Geel en Leo Heijmans vielen vanmorgen vroeg met hun neus in de boter bij het Nationaal Schoolontbijt op respectievelijk basisschool Merijntje in Nieuw-Vossemeer en de Pius X op de Welberg.

Uiteraard kregen ook alle leerlingen en het personeel een vers ontbijtje geserveerd van de Steenbergse bakkerij het Bakhuys. Eigenaar Bastiën van Rosendaal begint normaal gesproken om vier uur ’s nachts met werken, maar gaat deze week telkens een uur eerder aan de slag om het brood, de kadetjes en krentenbollen te maken voor in totaal zeven scholen binnen de gemeente. Morgen is de Gummarusschool aan de beurt, donderdag volgen de Maria Regina, Nieuwe Veste, Fatima en Regenboogschool.
Met het Nationaal Schoolontbijt wordt het belang van een goede start onder de aandacht van kinderen, ouders en leerkrachten gebracht. Bakker Van Rosendaal verklapte desgevraagd dat zijn ontbijt steevast uit twee boterhammen met hagelslag en een beker melk bestaat. Wethouder Heijmans begint de dag eveneens met twee sneetjes brood; eentje met ham en eentje met hagelslag. ,,Dan kan ik er heel de ochtend tegen.”