Leerlingen Gummarusschool maken bewoners Lindenburgh blij

STEENBERGEN – Van de opbrengst van het pleinfeest op de Gummarusschool kregen de bewoners van Onze Stede onlangs al een overheerlijke lunch aangeboden. Gisteren waren de bewoners van De Lindenburgh aan de beurt, voor wie – dankzij het succesvolle pleinfeest – speciale snoezelmaterialen konden worden gekocht.

Twintig leerlingen van de basisschool togen gistermorgen naar het verpleeghuis, waar de bewoners van de afdeling ‘de Hille’ in het restaurant van De Lindenburgh op de kinderen zaten te wachten. Op menig gezicht verscheen bij binnenkomst van de jeugd een blijde glimlach en die werd vaak alleen maar groter tijdens de samenkomst.

Met muziektherapeut Anja werden namelijk door jong en oud bekende kinderliedjes van vroeger gezongen. Vervolgens kregen de leerlingen allemaal een ‘cadeautje’, om samen met de bewoners uit te pakken. Allerlei mooie en nuttige snoezelmaterialen kwamen tevoorschijn. De bewoners vonden het prachtig en namen een en ander meteen in gebruik.

Na wat drinken en iets lekkers, ging het zingen weer en verder en bij het afscheid kregen alle kinderen als bedankje nog een chocolade Sinterklaas mee naar huis.

Foto Thomas Weezenbeek