Leerlingen Gummarus proosten bij Aarden op het leuke schooljaar

STEENBERGEN – De kinderen uit de groepen 3 van de Gummarus mochten vandaag onder schooltijd naar hotel Aarden, waar zij een kijkje in de keuken kregen en een toost uitbrachten op het leuke schooljaar dat zij (bijna) achter de rug hebben.

Verdeeld over twee groepen togen de leerlingen vanochtend en vanmiddag naar het hotel-café-restaurant op de kop van de Kaaistraat. De wandeling er naartoe was, vanwege de werkzaamheden in de binnenstad, al een belevenis op zich.

Eenmaal bij Aarden aangekomen, wilden de kinderen van alles weten over het horecabedrijf. De naam bijvoorbeeld, waar komt die eigenlijk vandaan? Mede-eigenaar Peter de Bruin vertelde dat Jan Aarden de zaak ooit had opgericht en dat het pand in de Tweede Wereldoorlog zwaar gehavend raakte, door een binnenrijdende tank en de inslag van een bom. ,,Maar de buitenmuren van het café zijn heel stevig, want die staan er al vanaf het begin.''

Vervolgens kwamen in het café-gedeelte de champagneglazen op tafel, gevuld met ranja, om te proosten op het bijna afgelopen schooljaar. Daarna kregen de kinderen letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken, het restaurant en ook in de hotelkamers mochten zij een blik werpen. De gasten die daar normaal gesproken verblijven, waren immers aan het werk, onder andere bij de aanleg van de A4, zo legde Peter de Bruin zijn jonge gasten uit.