Leerlingen aan de slag voor nieuwe hoofdentree Gummarusschool

STEENBERGEN – ‘Samen maken we de wereld!’ luidt het motto van de Gummarusschool. Niet zo vreemd dus dat leerlingen deze week ook zelf de handen uit de mouwen hebben gestoken om de hoofdentree van het schoolgebouw mooier te maken.

Tegelijkertijd was het een bijzonder project, dat helemaal aansluit bij het betekenisvol leren en de ontwikkeling van eenieders eigen talenten, de twee belangrijkste pijlers van de Gummarusschool. Achterliggende gedachte hierbij is dat de leerlingen alle ruimte krijgen om hun vaak al aanwezige kennis en vaardigheden  te ontplooien en als aanknopingspunt gebruiken om verder te leren, op basis van de motivatie die vanuit hen zelf komt.

Uitstraling

Voor het project in kwestie moesten vijf leerlingen eerst een sollicitatiebrief schrijven en op gesprek bij het Steenbergse hoveniersbedrijf Visio Vireo, dat de uitvoering van de werkzaamheden samen met de vijf scholieren verzorgt. ,,Leuk om kinderen iets bij te brengen, vooral als ze zo gemotiveerd zijn,’’ vertelde Michael de Jong van Visio Vireo bij aanvang van de klus, die de hoofdentree van de school een groenere en vriendelijkere uitstraling moet geven.

Ontmoetingsplek

In het voorjaar komen er ook nog, door leerlingen zelf met mozaïek versierde bankjes bij te staan, zodat het meer een ontmoetingsplek wordt in de wijk. Het toegangshek verdwijnt dan uit beeld. ,,We streven naar een open karakter en een welkom gevoel dat bij onze school past,’’ legde directeur Wietse Visser uit. ,,Om dezelfde reden hebben we de gemeente voorgesteld om, bij de grootscheepse reconstructie van Steenbergen-Zuid volgend jaar, het plein voor de Vredeskerk speel- en leervriendelijker in te richten en daar hebben ze gelukkig wel oren naar.’’