Ledenraden stemmen in met fusie Rabobanken

BERGEN OP ZOOM/STEENBERGEN – Tijdens de ledenraadsvergaderingen die de Rabobanken Het Markiezaat en Roosendaal-Woensdrecht vanavond in De Nieuwe Kloof hielden, is ingestemd met de fusie tussen beide banken. De fusiedatum is 1 juli en vanaf die datum gaan de banken verder onder de naam Rabobank Zuidwest-Brabant.

Hiermee ontstaat een bank met een balanstotaal van bijna 3 miljard euro. Er komen naar verwachting uiteindelijk bijna 200 FTE (ca. 255 medewerkers) te werken. De verwachting is echter wel dat vanwege de vergaande automatisering dit aantal de komende twee jaar zal afnemen met 55 FTE.

Ledenraad en directie
De ledenraad van de nieuwe bank zal uit 40 leden gaan bestaan. Hierbij wordt nadrukkelijk gekeken naar een juiste afspiegeling van leden en klanten in het nieuwe werkgebied. Zeer vermoedelijk wordt Ed Vreman directievoorzitter, René Kerstens directeur Bedrijven, Richard van Diest directeur Particulieren en Jack van Mechelen directeur Bedrijfsmanagement. Laatst genoemde is bekend vanuit de voormalige Rabobank Steenbergen. De stemming binnen de ledenraad van Rabobank Het Markiezaat was unaniem voor de fusie, bij de ledenraad van Roosendaal Woensdrecht was er slechts 1 tegenstemmer.