Leden Knotwilg konden vanaf middernacht aan de bak

STEENBERGEN – Een groep van 68 fanatieke sporters heeft zich afgelopen woensdag om middernacht met handdoek en bidon gemeld bij sportcentrum De Knotwilg. Het ging om een ludieke actie van het sportcentrum om te vieren dat de fitnesszaal na bijna 4 maanden weer open mag. De zaal heeft een grote oppervlakte waar volgens de coronaregels 120 mensen tegelijk mogen sporten. Ook bij Feelgoodclub Dinami waren de leden dolblij dat er weer gefitnest mag worden.

Richard Wessel van De Knotwilg kijkt terug op een geslaagde Pre-workout opening op een moment dat de meeste mensen op één oor liggen. “We hebben met z’n allen staan aftellen tot 00:00 uur. Er hing een gezellige sfeer en ondanks het late tijdstip werd er serieus gesport. En nu, de volgende ochtend, heb ik al zo’n 45 mensen in de zaal. Iedereen heeft iets in te halen vermoed ik”, zegt Richard Wessel van De Knotwilg.
Vooraf aanmelden is niet nodig omdat er voldoende ruimte is en door de registratie met het pasje kan precies worden bijgehouden wie er wanneer is geweest. “Mocht er dan iemand ziek worden en is contactonderzoek nodig, dan kunnen we die informatie makkelijk terugvinden.”

“Vooral ouderen blij dat ze weer kunnen bewegen”

Dat geldt ook voor het systeem van Dinami en ook daar is de fitnesszaal zo ingericht dat sporters 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. “Vooral de oudere mensen zeggen dat ze heel blij zijn dat ze weer kunnen bewegen, want ze begonnen het echt te merken aan hun lichaam. Het is veilig om te komen, want we maken de toestellen schoon na elk gebruik en we laten maximaal 35 mensen tegelijk sporten. Vol is vol dus dan moeten de mensen even wachten tot er een plek vrij is”, vertelt Wies Noordijk van Dinami.

“Incasso’s direct stopgezet”

Bij De Knotwilg waarderen ze de loyaliteit van hun klanten, want Richard Wessel heeft amper opzeggingen gehad in de coronatijd. “Terwijl sportscholen landelijk gezien wel 30 procent van hun ledenbestand kwijt zijn geraakt. Maar wij hebben na de lockdown de incasso’s meteen stopgezet omdat we het niet eerlijk vonden om onze leden te laten betalen terwijl we ze niets konden bieden. Wellicht dat ze ons daarom ook trouw zijn gebleven.”
De groepslessen worden in principe nog steeds zoveel mogelijk buiten gegeven onder de tent, maar er is een uitwijkmogelijkheid om met 15 mensen binnen te sporten. De zwemlessen lopen alweer een aantal weken met aangepaste tijden, zodat er niet te veel mensen tegelijk in de kleedkamers zijn. “Dat was in het begin even wennen voor de kinderen en ouders, maar dat loopt nu allemaal prima. Fijn dat we tevreden klanten hebben, want daar doen we het tenslotte voor.”

Foto: Eindelijk weer aan de gewichten hangen: de fanatieke leden van sportcentrum De Knotwilg vierden de heropening van de fitnesszaal woensdag om middernacht met een eerste trainingssessie.

Door: Nicole van de Donk