Langdurig politieonderzoek in bosje bij gemeentehuis

STEENBERGEN – Urenlang hebben politiemensen gisteravond het bosje tussen het Nassau Bolwerk en de parkeerplaats van het gemeentehuis op Buiten de Veste afgezocht. Waar zij naar op zoek waren is vooralsnog een groot vraagteken.

Agenten die ter plaatse waren, mochten hieromtrent geen mededelingen doen. Het zou in ieder geval geen zeer ernstig delict betreffen.

Maar wat dan wel? Daarover kon ook de afdeling persvoorlichting van de politie Zeeland/West-Brabant vanochtend nog geen mededelingen doen. ‘In het belang van het onderzoek’, zoals dat dan heet.

Mogelijk brengt de politie vandaag nog nadere informatie naar buiten. Volgens buurtbewoners werd de langdurige zoektocht, die zich grotendeels in het donker afspeelde, tegen middernacht afgeblazen.

Omwonenden zijn niet alleen nieuwsgierig naar de achterliggende reden van het onderzoek, maar maken zich ook zorgen omdat (hun) kinderen geregeld in het bosje spelen. ‘Wie weet wat er ligt of heeft gelegen’, zegt één van hen. ,,We snappen de ongerustheid, maar kunnen op dit moment helaas nog niets meer vertellen,’’ aldus een politiewoordvoerster.