Landjuweel op zoek naar legostenen voor bijzondere bijenkast

WELBERG – Vanwege de coronamaatregelen kan de Open Imkerij-dag bij kwekerij Landjuweel dit jaar niet doorgaan, maar dat weerhoudt de familie Dogge er niet van om alvast na te denken over de volgende editie.

Marjoleen Dogge spotte onlangs op internet een bijenkast die helemaal uit legosteentjes is opgebouwd. “Dat lijkt me nu echt een leuke publiekstrekker voor de open dag in 2021. Om al die steentjes te moeten kopen is wat kostbaar, dus vandaar dat ik een oproepje doe aan mensen om legosteentjes te doneren die ze niet meer gebruiken. Mensen kunnen de lego afgeven of in de brievenbus gooien, maar we kunnen het ook ophalen.”
Is Marjoleen van plan om die kast helemaal alleen te gaan bouwen? “Ik ben meestal de kartrekker voor dit soort projecten, maar ik hoop en verwacht wel dat de rest van de familie zal gaan meehelpen”, besluit ze met een glimlach.

Foto: Het zal nog een heel karwei worden, om een echte bijenkast van Lego te gaan bouwen. Marjoleen Dogge hoopt dat mensen oude legosteentjes willen doneren om haar op weg te helpen.

Foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant