Landjuweel doet mee aan Open Imkerijdagen

STEENBERGEN – In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juli doet Imkerij Landjuweel aan de Boomdijk 12 in Welberg voor de tweede keer mee aan de Open Imkerijdagen. Wie alles wil weten van de bezige bijenvolken en ook nog van hun producten wil proeven, wordt er op beide dagen van 10.00 tot  16.00 uur van harte welkom geheten.

Gedurende het weekend zijn er tal van activiteiten te beleven op het terrein van de imkerij/bloemenkwekerij. Zo kunnen de bijen van dichtbij geobserveerd worden, terwijl één van de drie huisimkers van Landjuweel uitleg geeft over de insecten. Zowel vader Kees als moeder Marjoleen en zoon Maurits zijn gediplomeerd imker waardoor er geen vraag is die onbeantwoord hoeft te blijven. Omdat het aantal bezoekers vorig jaar alle verwachtingen oversteeg sluit dit jaar ook imkervereniging ‘de Wal van Brabant’ aan om gedurende de dag uitleg te geven en rondleidingen te verzorgen.

De honing en de was die de nuttige diertjes produceren zijn de basis voor een uitgebreide lijn producten zoals wijn, snoepgoed, kaarsen en het natuurgeneeskundig middel Propolis. En honing niet te vergeten. Verder stelt Hetty Bakhuis er haar ‘Vrolijke Bijenkast’ tentoon. De kleurrijk gepimpte kasten zien er niet alleen vrolijk uit, maar dienen ook een doel: de bijen vinden er namelijk sneller de weg naar de eigen kast door terug. Ambachtsman Rinus van Paassen vlecht gedurende het weekend ambachtelijke bijenkorven. Tot slot is er een kleurwedstrijd voor de kinderen.