Landgoed Arcadia verkocht, nieuwe bestemming wordt ‘grote verrassing’

STEENBERGEN – Landgoed Arcadia aan de Afgeslechtedijk in Steenbergen is verkocht. De nieuwe eigenaar is Landgoed Arcadia BV van de familie Bakvis uit Steenbergen. Wat de familie er precies gaat doen, blijft voorlopig nog een mysterie gehuld in  raadselen. Moeder Ineke Bakvis laat desgevraagd weten dat de nieuwe bestemming “een grote verrassing wordt, die Steenbergen echt op de kaart zal zetten”.

De familie Bakvis is geen onbekende in Steenbergen. In 2000 bracht men het bedrijf Badé Outdoor Living naar Steenbergen. Het is gevestigd op Reinierpolder 2 in Steenbergen en dat zal niet veranderen. Ook gaat de familie niet op het landgoed wonen. “Voorlopig blijven de vorige eigenaren Rian en Arie Meester nog gewoon in het woonhuis wonen,” vertelt Ineke Bakvis. “Dat geeft ons bovendien de gelegenheid om te leren van hun enorme kennis van de tuin.”

“Het past bij ons”

Het was een bezoek aan deze tuin die de verkoop op gang bracht. “Ik kwam om walnoten te kopen en ging naar huis met een landgoed,” lacht Bakvis. “Ik raakte aan de praat met Arie Meesters die met zoveel liefde over het landgoed vertelde, dat ik daar gewoon in mee werd genomen. Toen hij mij vroeg of het misschien voor ons was, kon ik daar niet ontkennend op antwoorden. Het past bij ons als familie. Na overleg met mijn zoon Sam kwamen we tot de conclusie dat we het gewoon moesten doen. Nu voor ons en misschien voor de kleinkinderen voor later.”

Maatschappelijk doel

Maar wat de familie er nu precies gaat doen, daarover zwijgt men voorlopig in alle talen. “Dat blijft nog even een grote verrassing. We hopen eind februari helemaal klaar te zijn en ik kan zeggen dat er dan een bedrijf staat dat Steenbergen echt op de kaart gaat zetten.” De enige tip van de sluier die Ineke Bakvis wel op wil lichten is dat Arcadia ook een maatschappelijke functie krijgt. “Zo zullen we één keer per maand een bingo draaien waarvan de opbrengst ten goede komt aan een maatschappelijk doel in de gemeente Steenbergen.”

Streekproducten

Hoewel er momenteel volop verbouwd en gewerkt wordt op het landgoed, zal het uiterlijk grotendeels hetzelfde blijven. “De walnotenboomgaard en de tuinen blijven zoals ze zijn. Rian en Arie hebben daar met zoveel liefde en passie een geweldige plek van gemaakt; daar gaan we niets aan veranderen. Ik kan nog wel verklappen dat we veel met streekproducten gaan werken.”

Eind februari denkt de familie het landgoed te kunnen heropenen.  Dat gebeurt met twee open dagen: één voor familie, vrienden en kennissen en één voor zakenrelaties.

(Door Dasja Abresch)

Foto: Arie en Rian Meesters legden ziel en zaligheid in de aanleg van de grote tuin op Arcadia. Daarin ook een meertje.