Ladiesnight Steenbergen: succes ondanks slecht weer

STEENBERGEN – De Steenbergse winkelstraten mochten gisteravond dan verlaten ogen, in de winkels was het des te drukker. Groepjes vriendinnen en zussen waren op de Ladiesnight afgekomen om een nieuwe lenteoutfit te vinden en om een gezellig drankje te drinken. De fikse regenbuien waren blijkbaar geen reden om thuis te blijven.

“We hebben nog wel eventjes getwijfeld, maar toch al snel besloten om te gaan. We zijn met vijf vrouwen en gaan eigenlijk elk jaar naar de Ladiesnight. Het is gezellig en er zijn leuke acties. Mijn ene vriendin heeft net al een tas gekocht, en de ander moet nog besluiten over schoenen”, vertelt Jo Adriaanse vanuit schoenenwinkel Van den Hoven Shoes & More. Een stukje verder in de Kaaistraat staat Chantella van Merrienboer uit Stampersgat samen met haar vriendin bij Oerlemans Mode in de rekken te snuffelen. Het is daar bijna dringen tussen de winkelende vrouwen. “Ik vind zo’n speciale koopavond gezellig en handig. Het is leuk georganiseerd met die hapjes en drankjes.”

Diverse acties

De 21 deelnemende winkels hebben allemaal hun best gedaan om het aantrekkelijk te maken voor het winkelend publiek om even binnen te stappen. Overal zijn kortingsacties en de winkels zijn op hun paasbest aangekleed. Bij kledingwinkel TOF & Trendy aan de Blauwstraat wordt een jurk verloot. Alle kassabonnen gaan aan het einde van de avond in een hoge hoed en daar wordt een winnaar uitgehaald.  Die gelukkige mag het populaire jurkje van Br&Dy in haar eigen maat komen ophalen. “We hebben speciaal dit item uitgezocht omdat het geschikt is voor elke maat en leeftijd”, aldus Marianne Giebel, vertegenwoordiger van het kledingmerk. En zo bleven de straten tot 21:00 uur leeg, maar de winkels vol.

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl