Ladies Night Steenbergen groot succes!

STEENBERGEN – Al weken werd het aangekondigd, Ladies Night in de stad. Een avond waarop de dames heerlijk kunnen shoppen. Lekker onder elkaar, zonder mannen, want het is tenslotte Ladies Night.

‘Een beetje rondkijken en misschien iets kopen’

Waar bij veel winkels de deuren om zes uur sloten, begon de drukte voor de winkeliers die aan Ladies Night deelnamen. Er werd dan ook flink uitgepakt om het de dames extra naar de zin te maken. Hapjes, knabbeltjes, een drankje, en natuurlijk leuke kortingen. Bij ‘Oerlemans’ liepen de verkoopsters af en aan.  Een trui in een andere kleur, jurkjes in de juiste maat zoeken, een eerlijk advies aan een klant geven. En ondertussen werden heerlijke hapjes op dienbladen aan het winkelend publiek geserveerd. Mevrouw Timmermans-Luyks genoot. “Ik kom hier graag, de kleding is van goede kwaliteit.” Zegt ze lachend. “Mijn jasje heb ik hier gekocht, zeker 20 jaar geleden en het is nog steeds prima” Ook bij ‘de Suijkerpot’ was het een komen en gaan van winkelende dames. Even voelen aan een stofje, die knalroze jas eens passen, en misschien toch nog even verder kijken. Het kon allemaal. Bij de ‘Wereldwinkel’ was het ook best druk. Ook hier wisten de klanten de aangeboden artikelen en cadeautjes zeker te waarderen. Veel kerstfiguurtjes, gelukseieren en andere snuisterijen gingen vrolijk ingepakt mee naar huis.

‘We moeten elkaar een beetje helpen’

Bij Sense of Style kregen de klanten naast heerlijke hapjes van ‘D’n Jayce’ zelfgemaakte cocktails aangeboden. “Marlieke, van drankenhandel Veraart, maakt de cocktails” vertelt één van de verkoopsters bereidwillig. “We hebben haar én broodjeszaak D’n Jayce bewust gevraagd hier te leveren. We moeten elkaar een beetje helpen.” En dat werkte uitstekend, want naast een drankje gingen veel klanten ook met een aantal leuke items weer op pad. Bij optiek ‘de Moor’ kwam men vooral kijken hoe de nieuwe zaak eruitziet. Want de optiek is nog niet zo lang geleden naar de Kaaistraat verhuisd. Wie wilde kon een gezondheidscheck laten doen en natuurlijk mochten er ook brillen gepast worden. Want wie doet dat nu niet graag in een brillenzaak. Ook de verkoopsters van ‘Tof & Trendy’ waren uitermate tevreden. “We moesten zelfs pasruimte bijmaken” weet één van de verkoopsters te melden. “We hebben veel trouwe klanten, maar zien vandaag ook nieuwe gezichten. Superleuk!” Bij Durlinger, de pas geopende schoenenwinkel in de Kaaistraat, komen veel dames even kijken wat er allemaal te koop is. Dat valt duidelijk in de smaak. Tassen met modieuze laarsjes, hippe sneakers en andere kwaliteitsschoenen gaan over de toonbank. Dat er in Steenbergen nog gewinkeld wordt is duidelijk, laat dat maar aan de dames over.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Beelden bij dit artikel