Laatste oktoberweekeinde brengt zacht weer. Volgende week afkoeling en redelijk veel neerslag

Zaterdag wordt het in de gemeente Steenbergen wisselvalliger. Er schuiven storingen dichterbij en de regenkansen worden groter, maar overdag lijkt toch overwegend droog te blijven. Wel trekt er in de nacht van vrijdag op zaterdag een storing over waarna het dan zaterdag overdag dus grotendeels droog zou kunnen blijven. Overdag zijn er wel veel wolken, al komen er ook zonnige perioden voor met maxima die nog steeds de 15 graden halen. Tegen de avond en in de nacht naar zondag pas arriveert er een volgende storing.
Zondag overheerst opnieuw de bewolking en valt in de avond af en toe regen. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en is matig, De temperatuur blijft nog hoog met 17 graden in onze regio.
Volgende week blijft het wisselvallig herfstweer. Elke dag is wel kans op regen of enkele buien en soms waait het daarbij ook flink. De temperatuur loopt maandag nog op naar 15 graden, maar vanaf dinsdag gaat het kwik omlaag en in de tweede helft van de week is het maximaal 11 graden. Ook de nachten worden geleidelijk wat kouder met minima van zo rond de 8 graden.

Weerspreuk:” Op de laatste oktober, houdt de natuur zich sober”.