Laatste carnavalsjaar Vossemeerse Grootste Boer

NIEUW-VOSSEMEER – Carnaval 2013 in ’t Vosse-ol wordt gevierd onder het motto ‘We jaoge dur op los!’ Dat heeft prins Ruud I gisteravond bekendgemaakt. Bij de presentatie van de hofhouding werd bovendien duidelijk dat Grootste Boer Geert (Giscard van Tilburg) ermee gaat stoppen.

De komende carnaval bestaat het prinselijke gezelschap naast Ruud I (Ruud van den Beemd) verder uit nar Imke (Knuit) en Jan Keller (Reinier de Jong). Laatstgenoemde is voor de 22ste keer van de partij. Grootste Boer Geert maakt al sinds 2000 deel uit van het Nieuw-Vossemeerse gevolg.

De 11/11-viering vond gisteravond plaats in ’t Wagenhuis. Rond de klok van elf uur gingen de aanwezigen naar buiten om de hofhouding te gaan zoeken. Bij het bouwkot van de carnavalsvereniging liep een aantal ‘dieren’ los rond. Dat bleken, tegen de verwachting in, niet Prins Ruud en zijn gevolgleden te zijn. Zij waren namelijk stiekem achter de stoet aangelopen, zo bleek na het ‘neerknallen’ van de beesten.

In ’t Wagenhuis werd aansluitend het nieuwe carnavalslied gepresenteerd, uiteraard met als titel: ‘We jaoge dur op los!’