Laat niet als dank . . . voor het aangenaam verpozen . . .

STEENBERGEN – Jarenlang werd gewezen op het belang om afval niet zo maar te dumpen, maar deze in daarvoor bestemde vuilnisbakken te deponeren of wanneer deze niet beschikbaar zijn de eigen troep even mee naar huis te nemen. Dit onder de slogan: ’Laat niet als dank voor het aangenaam verpozen’. Die oproep ligt helemaal in lijn met de oproep die familie Den Haan doet. Terecht vraagt deze om de plaatsing van een mopper: “Regelmatig halen we afval en rommel vanuit de berm, zie foto.
Wij zullen blij zijn dat er statiegeld komt o.a. op blikjes; het zal een heleboel afval schelen wat hopelijk zal bijdragen aan minder vervuiling van ook onze mooie polder”. De familie verzamelt regelmatig het afval dat anderen in de polder dumpen. “De vorige keer was het resultaat een kruiwagen vol, deze keer paste het afval niet meer in de fietsmand”.
Lof voor de indiener van deze mopper, omdat de moeite wordt gedaan om het afval van anderen op te ruimen. Daarbij dus de oproep voor de veroorzaker om dit voortaan zelf te doen. (- redactie).