‘Laat je niet overvallen’

STEENBERGEN – In samenwerking met de politie, het Openbaar Ministerie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid verzorgt de gemeente Steenbergen op dinsdag 19 mei de vrij toegankelijke preventiebijeenkomst ‘Laat je niet overvallen’, die met name is gericht op winkeliers, horeca-ondernemers en hun medewerkers.

Een overval, afpersing, winkeldiefstal, geweld en agressie hebben grote impact op de betrokkenen, zowel financieel als emotioneel. Preventieve maatregelen kunnen ertoe bijdragen dergelijke situaties te voorkomen. Daarbij valt te denken aan het met meerdere personen openen en sluiten van de zaak, het stimuleren van pin-betalingen of het aanbrengen van technische preventiemiddelen, zoals camera’s.

Al dit soort onderwerpen komen aan bod tijdens de bijeenkomst, waarbij de deelnemers ook leren hoe om te gaan met criminaliteit en zij vragen kunnen stellen aan de deskundigen van dienst.

Nadere informatie over het programma is te vinden op www.laatjenietovervallen.nl Via deze website kunnen belangstellenden zich ook aanmelden, dat moeten zij wel uiterlijk vóór 16 mei doen. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

De bijeenkomst wordt gehouden in het gemeentehuis van Steenbergen en duurt van 18.45 tot 22.00 uur (inloop met broodjes vanaf 18.00 uur).