Laat het ijs nu maar komen!

STEENBERGEN – Nog drie nachtjes slapen en de ijspret kan beginnen in Steenbergen, waar Sint Nicolaas én de nieuwe burgemeester Ruud van den Belt zaterdag om 10.00 uur het IJsfestijn officieel zullen openen. Met man en macht worden deze week de vele voorbereidingen getroffen.

Maandagmorgen in alle vroegte werd begonnen met de opbouwwerkzaamheden voor de ijsbaan, die uiteraard waterpas moest komen te liggen. Vervolgens kwam de tent erover- en erom heen te staan. Bij gunstige weersomstandigheden, kunnen de zijkanten grotendeels worden geopend, zodat de schaatsers goed zicht naar buiten hebben en het publiek vrij zicht heeft op de ijsbaan, die bij koude wind en regen echter ook helemaal ‘af te sluiten’ valt. Het ijsplezier kan dus altijd doorgaan.

Vandaag wordt de baan vol water gezet en begint het bevriezen van de 300 m² metende en straks zeven centimeter dikke ijsvloer. 

Om het IJsfestijn in goede banen te helpen leiden hebben zich inmiddels zo’n 45 vrijwilligers aangemeld. Ook komen er leerlingen van ’t R@velijn hun maatschappelijke stage doen bij het IJsfestijn, dat duurt van 5 december t/m 3 januari.

Extra vrijwilligers blijven nog steeds welkom en kunnen zich opgeven via ijsfestijnsteenbergen@gmail.com

Openingstijden

De openingstijden van de schaatsbaan zijn alsvolgt vastgesteld: maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur, ’s zondags van 13.00 tot 22.00 uur; zaterdag 5 december,  donderdag 24 december en oudejaarsdag van 10.00 tot 18.00 uur; Eerste Kerstdag gesloten.

Tijdens de eerste twee weken – tot aan de Kerstvakantie – is het van 10.00 tot 12.00 en van 12.00 tot 15.00 uur bovendien schoolschaatsen. De lokale basisscholen hebben volgens werkgroepvoorzitter Peter Jongenelen erg enthousiast gereageerd op deze mogelijkheid. ,,Er heeft zich uit eigen beweging ook al een school uit Sint Annaland gemeld.''

,,Belangrijk om te weten voor iedereen die komt schaatsen is verder alvast dat het dragen van handschoenen verplicht is en noren niet zijn toegestaan.’’