Kunstplein kreeg zegen van de weergoden en het publiek

STEENBERGEN – Het Kunstplein dat naar idee van vier initiatiefneemsters en met de voltallige hulp van alle buurtbewoners van het Blauwend in dat deel van de Wouwsestraat werd ingericht, kreeg in elk geval de zegen van de weergoden. Onder stralende omstandigheden presenteerden een groot aantal lokale kunstenaars zich. De bezoekers waren eveneens enthousiast. “Geniet ervan en slurp alles op”, zo spoorde Claudia de Groen namens de organisatoren bij de opening aan. En zo geschiedde.

“Kunst is bedoeld om de zintuigen te prikkelen”, hield wethouder kunstzaken Esther Prent tijdens haar woordje bij de officiële opening van zowel het Kunstplein als de Steenbergse Kunst- en Cultuurmaand. Deze wordt in de septembermaand in de gehele gemeente Steenbergen gehouden. “Het is de tweede kunstmaand die we houden en dit jaar is er een dubbel aantal activiteiten: zestig tegenover dertig vorig jaar. Laat je verrassen”.

Schilderij op muziek

De wethouder verrichtte de opening op een bijzondere manier. Het kunstforum – aangevoerd door Sandra Houtepen-Strong – had bedacht dat zij zelf de zintuigen kon laten prikkelen door op muziek van saxofoonkwartet Saksofoni ilo een schilderwerkje te maken. Gewapend met kwast, pallet en schildershemd ging Esther Prent sportief aan de slag.

Bomvol activiteiten

Na de openingshandeling wenste Claudia de Groen de bezoekers veel kijkplezier en onder het gezang van het koor ‘Les bon vivants et les belles fleurs’ verspreidden deze zich en hadden genoeg om te bekijken.

Een greep uit de activiteiten op het Kunstplein dat in grote samenwerking was gerealiseerd: Het Montmartre van diverse kunstenaars, impressies uit de musical ‘Haarlak’ bij Myra Ceti, 3 D stoepkrijten, lezingen van Hetty Veenstra over 40 jaar poppentheater RobHetty, muziek – blokfluit, dwarsfluit, piano, klarinet en saxofoon – zang, dansvoorstellingen van dansgroep Sjappoo, workshops en kunstpresentaties door een groot aantal kunstenaars.

Bravo, Bravo

De ‘Cust’ (cultuurmaand Steenbergen) had zich geen beter begin kunnen wensen. Bravo Diana Bos, Miranda van de Stap, Henny Stoeldraijer en Claudia de Groen, Bravo ook Kunstplatform en zoals Claudia de Groen voorstelde: “een applaus voor de bewoners van de Wouwsestraat”.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl