Kunstgrasveld vv Steenbergen in zes weken kant en klaar

STEENBERGEN – Vrijwilligers van vv Steenbergen hebben de afgelopen weken alle werkzaamheden verricht die zij zelf konden doen, ter voorbereiding op de aanleg van het kunstgrasveld, waartoe de gemeenteraad nu ruim een maand geleden uiteindelijk unaniem besloot. Inmiddels is bekend dat de aannemer op 4 augustus met de daadwerkelijke realisatie begint. Als daarbij niets tegenzit, is de nieuwe voorziening 16 september helemaal kant en klaar, zo heeft voorzitter Wil Knop van de accommodatiecommissie te horen gekregen.

,,Net niet meer vóór aanvang van het seizoen, maar we zijn dik tevreden hoor, want in overleg met de gemeente en de aannemer is ons programma van eisen nagenoeg helemaal ingewilligd, binnen het afgesproken budget.’’ Knop spreekt van een ‘mijlpaal in het bestaan van vv Steenbergen’. ,,We kijken er enorm naar uit. Nu kunnen we als club weer gaan groeien,’’ stelt hij.

De voorbije jaren kreeg de voetbalvereniging met een terugloop van zowel leden, vrijwilligers als sponsors te maken. De oorzaak hiervan was gelegen in de slechte kwaliteit van de velden, waardoor trainingen en wedstrijden steeds vaker moesten worden afgelast.

Alles wordt vernieuwd

Het kostte echter veel tijd om politiek voldoende draagvlak te bewerkstelligen. Het kunstgras hing zelfs meermaals aan een zijden draadje. Nadat het licht half juni op groen werd gezet, werden bij vv Steenbergen de handen meteen flink uit de mouwen gestoken.

Met vereende krachten gingen leden aan de slag, met het verwijderen van de oude bestrating rondom veld 1, de dug-outs en de ballenvangers. Want: alles wordt vernieuwd. Het toekomstige kunstgrasveld krijgt een volledige omheining, om zoveel mogelijk te voorkomen dat de ballen uit de bosjes moeten worden gehaald.

Inklapbare doeltjes

Ook een nieuw voetpad van de kleedkamers naar het veld moet ervoor zorgen dat de spelers niet te veel gras en zand aan hun voetbalschoenen krijgen, teneinde het kunstgras schoon te houden. In de afrastering worden overigens ook inklapbare mini-doeltjes geïntegreerd voor de pupillen, die hun wedstrijd op een half veld afwerken.

Opknapbeurt entree sportpark en extra fietsenstalling

Aan de kant van de Molenweg komt bovendien een hoger en breder vangnet, zodat de bewoners niet zo gauw meer een bal in de tuin of op hun dak zullen krijgen. Links van de ingang wordt een extra fietsenstalling gecreëerd en ook de entree van het sportpark ondergaat de komende tijd een opknapbeurt. Waar nodig en mogelijk, verrichten de leden van de club zelfwerkzaamheid, om de kosten te drukken. De aannemer die de klus voor het grootste deel gaat klaren is de Antea Group, voorheen Oranjewoud; het bedrijf dat ook het kunstgrasveld op sportpark ’t Zandbaantje aan de Hoogstraat in Welberg realiseerde.