Kunstgras SC Kruisland officieel in gebruik genomen

KRUISLAND – Met een 3-2 overwinning op buurman vv Steenbergen heeft het eerste elftal van SC Kruisland vanmiddag het nieuwe kunstgrasveld van de vereniging op sportpark ’t Hoogje ingewijd.

Voor aanvang van de wedstrijd verrichtte wethouder sportzaken Cors Zijlmans de officiële opening van het kunstgrasveld, dat volgens SC Kruisland-voorzitter Nicky Broos middels een perfecte samenwerking tussen de gemeente, de aannemer en de club tot stand is gekomen.

,,Zodoende zijn we er ook nog in geslaagd om een aantal extra’s te verwezelijken, zoals de bestrating van het terras, alsook nieuwe dug outs en betere verlichting voor veld 2. Dat betalen we allemaal zelf, maar dankzij de goede samenwerking viel er nu wel een mooi voordeel te behalen ten aanzien van de inkoop en de uitvoering.’’

Wethouder Zijlmans memoreerde dat met Kruisland erbij nu alle voetbalverenigingen in de gemeente Steenbergen over kunstgras beschikken. ,,Een investering die wij graag hebben gedaan, want sporten en bewegen is belangrijk en zo’n voorziening geeft zowel een impuls aan de vereniging als het hele dorp.’’

Na de officieuze aftrap door Zijlmans en SC Kruisland-secretaris Rien Ruijten, begon de derby in de derde klasse A tussen de thuisclub en vv Steenbergen. De bezoekers kwamen op een 0-1 voorsprong, maar gaven het heft uit handen aan de Kruislandse formatie, die er nog voor rust 2-1 van maakte.

In de tweede helft werd het al vrij snel 3-1, met als gevolg dat de Steenbergenaren achter de feiten aan begonnen te lopen. Een kwartiertje voor het einde werd de spanning niettemin teruggebracht in de wedstrijd, 3-2, maar daar bleef het bij.

Foto's Mark Koenraadt©KijkopSteenbergen.nl