Kunstexpositie in Petrus en Pauluskerk loopt nog tot 25 september

DINTELOORD – Tot en met zaterdag 25 september exposeren zeven kunstenaars hun werk in de Petrus en Pauluskerk. Iedere vrijdag, zaterdag en zondag is deze expositie te bekijken tussen 13:00 en 17:00 uur. Namens Cultuur Steenbergen (CuSt) verzorgde Karin Starmans deze eerste expositie en het is de bedoeling dat er nog meer gaan volgen, terwijl ook gedacht wordt aan kleinschalige optredens. Voor de bezoekers is het niet alleen mogelijk om het werk van de kunstenaars te bewonderen, ook de verbouwde kerk is interessant om te bekijken. De kerk is door architect Paul Dinant omgebouwd tot een wooncomplex.

Breed palet

“De opzet van deze expositie is om van verschillende kunstenaars een kenmerkend kunstwerk te tonen, zodat er een breed palet ontstaat. De meewerkende kunstenaars zijn; Angelique van de Hout, Brita Seifert, Marina Cleiren, Inge Coolen, Wil Westerweel, Adrienne Kusters, Carmen Milhous- Arendt. Daarnaast is er voor het werk van de kunstenaar Han Koster, een helaas te vroeg overleden dierbare vriend van Karin Starmans, een speciale plek ingeruimd”, zo laat de organisator weten.

Gratis theater

Een dag na de sluiting van deze kunstexpositie speelt theatergroep De Werkplaats op zondag 26 september om 14.30 uur ‘De Overledene’, een komische éénakter. Spelers zijn Inge Koenraadt en Liesbeth Perdaems onder regie van Karin Starmans.

Tot slot zullen Jan van de Velde en Martine Westenbroek dan een muzikale afsluiting verzorgen. De teksten en muziek daarvan zijn speciaal geschreven als een muzikale reactie op het toneelstuk.