Kunstetalages ’te kijk’ in de binnenstad

STEENBERGEN – Onder de vlag van Kunstforum zijn er momenteel twee verschillende kunstetalages te bezichtigen in de Steenbergse binnenstad.

Aan de Kaaistraat 41 exposeert momenteel (tot half november, want dan komt de Sint op dit adres logeren) Mathias Peter Esser. Deze 38-jarige kunstenaar kwam in 2005 vanuit de Duitse deelstaat Baden-Württemberg naar Steenbergen, waar hij sindsdien woont. Al van kleins af aan was hij creatief bezig. Esser raakte geïnspireerd door het kunsthandwerk dat hij aantrof in de schuur bij zijn ouderlijk huis. Vooral met hout is hij graag in de weer, maar sinds enige tijd maakt Esser ook sieraden uit bestek. Schilderen doet hij bij voorkeur met acrylverf en daarnaast fotografeert hij ook. Zijn motivatie komt voort uit het Gilles de la Tourette Syndroom, een aandoening waarmee hij heeft leren leven en waarvan hij de positieve eigenschappen – door middel van zijn kunstwerken – meer bekendheid wil geven. Inspiratie haalt Esser ook uit de natuur rond Steenbergen.

In de voormalige Intertoys-winkel aan de Blauwstraat geeft Steenbergenaar Kees van Geel een overzicht van zijn werk. Deze 51-jarige kunstenaar komt oorspronkelijk uit De Heen, verhuisde op z’n vierde naar Nieuw-Vossemeer en in 2009 naar Steenbergen. Van Geel heeft een grafische opleiding genoten en in zijn vrije tijd legt hij zich toe op tekenen en schilderen, onder meer bij het Kunst Centrum Steenbergen. Liefst werkt hij op redelijk grote doeken met acryl- en olieverf. De laatste jaren schildert Van Geel voornamelijk portretten, voor die tijd was de Formule 1 veelal het onderwerp. ‘Voor een gewoon huisje, boompje, beestje-schilderij ben je bij mij aan het verkeerde adres’, stelt de kunstenaar zelf.