Kunst van Richie Ramjiawan in de etalage

STEENBERGEN – In de etalage van het pand aan de Kaaistraat 41/43 is onder de vlag van Kunstforum weer een nieuwe expositie ingericht. Tot 1 maart zijn er kunstwerken te zien van Richie Ramjiawan. De geboren Leidenaar van Surinaams-hindoestaanse afkomst, verhuisde op zijn veertiende naar Steenbergen.

Zijn creativiteit werd gevoed doordat hij op de basisschool moest nablijven. Het strafwerk dat hij ‘kreeg’ inspireerde hem om te gaan spelen met letters en dat was van serieuze invloed op zijn gevoel voor schrijven en taalontwikkeling. Zo begon hij gedichten te schrijven, vaak met een tekeningetje erbij. 

Vervolgens leerde Richie zichzelf, ‘na een stormachtige puberteit van meelopen met de kudde en graffiti kliederen’, schilderen. Hij volgde zowel een mode- als een grafische opleiding en slaagde uiteindelijk voor zijn koksdiploma. Patisserie is zijn passie, maar zijn  droom bleef toch om kunstenaar te worden. 

,,In mijn leven is kunst een onmisbaar element geworden, de filosofische inzichten en verbanden die ik begin te zien brengen mij naar een euforische plek; mijn dromerige inzichten ga ik steeds meer verbinden met de werkelijkheid wat de wereld een stuk mooier gemaakt heeft in mijn beleving,” zo zegt hij zelf. Wie meer over Richie aan de weet wil komen, kan ook terecht op http://www.facebook.com/blackupart