Kunst kultuur en kerst op de Markt en in de Gummaruskerk

STEENBERGEN – Lions Club Steenbergen e.o. en de activiteitencommissie van de Gummaruskerk hebben de handen opnieuw ineen geslagen om het publiek zondag 22 december te laten genieten van een feestelijke Kunst-, Kultuur- en Kerstmarkt, met zowel in de kerk (aanvang na de ochtendmis) als op de Markt vele tientallen kramen vol snuisterijen, kerstartikelen en allerlei lekkers voor de inwendige mens.

Speciaal voor deze gelegenheid bakken de Lionessen een keur aan overheerlijke taarten en de dames van de Lionsleden hebben hun creativiteit tevens aangewend om vogelplankjes te maken.

Daarnaast stellen uiteenlopende kunstenaars hun schilderijen en beelden tentoon. Op het podium zijn bovendien doorlopend optredens van onder meer de koren Move, Oud Bruin & Jong Belegen, The Sparrows, maar bijvoorbeeld ook de musici Hans Hazenbroek en El van Broekhoven zorgen voor de muzikale omlijsting van het ongetwijfeld weer sfeervolle geheel. In het centrum nemen De Primurkus en Metro Drive In Show de muziek voor hun rekening.

Nieuwe kunstbanieren

Op de klanken van de dweilband vindt om 13.00 uur ook de onthulling plaats van de nieuwe kunstbanieren, aan de vlaggenmasten op de Markt. De ontwerpen hiervoor zijn afkomstig van Hans Oerlemans uit Steenbergen en de Dinteloordse Karin Starmans.

Twee metershoge houten sneeuwpoppen, gemaakt door kunstenaar Peter de Koning, markeren de entree van de Markt, waar ook de nodige kraampjes staan en enkele leden van toneelvereniging Tavenu in de stijl van Charles Dickens figureren. Niet alleen ter verhoging van het gewenste sfeertje, maar ook in de hoop nieuwe leden te werven.

Trekzaagkampioenschap

Wegens het succes van vorig jaar krijgen de Open West-Brabantse Trekzaag Kampioenschappen een vervolg. Aan deze activiteit verlenen sv Diomedon en Mangnus Park- en Tuinmachines hun medewerking en kunnen dit keer ook kinderen meedoen. Inschrijven kan ter plekke, de deelnamekosten bedragen 5 euro per koppel.

Nieuw in het programma is een ‘enveloppenspel’, waarbij tal van prijzen, kortings- en tegoedbonnen van Steenbergen Steengoed Winkelplezier zijn te winnen.