Kunst en Cultuur Platform doet oproep: “Cultureel Steenbergen samen overeind houden!”

STEENBERGEN – Hoewel september de maand van Cultureel Steenbergen (CuSt) is, ontbreekt de bruisende levendigheid die er normaliter vanaf spat. Dat ligt natuurlijk aan corona. Toch hoopt organisator Kunst en Cultuur Platform Steenbergen dat de inwoners zich aanmelden voor de activiteiten. “We moeten cultureel Steenbergen samen overeind houden,” benadrukt Claudia de Groen namens het platform.

Dat CuSt er anders uit zou zien dan anders, daar was het Kunst en Cultuur Platform Steenbergen van tevoren wel op bedacht. Een extra motivatie om het vooral door te laten gaan, aldus secretaris Claudia de Groen. “Er gaat al zoveel niet door in deze tijd. Dat is echt niet altijd nodig want er kan nog heel veel wel. Workshops en demonstraties kunnen prima.”

Alles is anders

In tegenstelling tot andere jaren maken de coronamaatregelen het noodzakelijk dat belangstellenden zich van tevoren aanmelden. Dat lijkt een struikelblok aldus het platform. “Het is natuurlijk allemaal lastiger en er is minder beleving. Zo gaat Volharding onder normale omstandigheden naar de scholen, geeft daar ieder kind een instrument in handen waarna ze aan het eind van de dag echt iets kunnen. Die kinderen gaan enthousiast naar huis en halen hun ouders over om zich aan te melden voor de vereniging. Dat gaat nu allemaal anders. Ouders moeten de kinderen voor de workshops aanmelden en dat is een extra drempel. Ook omdat zij voorzichtig zijn. Terecht natuurlijk, maar deelname aan de workshops is bij alle deelnemers aan CuSt volledig veilig. En leuk!”

Thuis voor de buis

De Groen, zelf actief bij muziekvereniging Volharding, deelt de grootste zorg die veel verenigingen op dit moment hebben: “We sukkelen langzamerhand een beetje in. Leden lijken het prima te vinden om thuis voor de buis te hangen en dat moeten we echt voorkomen! Cultureel Steenbergen moet overeind blijven. Laten we die bokshandschoenen op de posters van de corona-campagne samen oppakken om dat voor elkaar te krijgen!”

Op de website www.cultuursteenbergen.nl is een overzicht te vinden van alle activiteiten waarvoor men zich kan aanmelden. Zoals de kook- en crea workshops bij De Rozeboom Cooking, de danslessen bij dansschool Brouwers Gast, een bezoek aan de galerie van Karin Starmans of aan de stichting Stadsarcheologie Steenbergen.

Door: Dasja Abresch