Kruislandse Winny Buron wint wedstrijd VoorleesHelden van Bibliotheek West-Brabant

REGIO – Zaterdag 25 januari werd de voorleeswedstrijd voor volwassenen gehouden. Dat gebeurde in de Bibliotheek Bergen op Zoom. De jury met daarin voorleeskampioenen Corrie Nieuwkoop en Noortje Heimerikx en illustrator Monique van den Hout riep de Kruislandse Winny Buron uit tot ‘VoorleesHeld’ van Bibliotheek West-Brabant. De Kruislandse las een fragment voor uit Hup Fien! Fien is klaar voor de start! van Harmen van Straaten.

Winny Buron, Monique Mortiers, Karen Albers, Thea Stuart, Bert-Jan van der Wielen, Lilian Boone en Sahin Ergec streden om de felbegeerde titel. Ze lazen een fragment voor uit hun favoriete boek voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. De aanwezige fans genoten van de spannende, mooie en grappige boeken.

Verschillen waren klein

Omdat het niveau hoog én de verschillen klein waren tussen de voorlezers had de jury het niet makkelijk. Ze beoordeelden de voorlezers op hun intonatie, voorleestempo, keuze van het fragment, emoties en tempowisselingen. Het was natuurlijk ook belangrijk, dat de voorlezers het publiek konden boeien. Winny Buron scoorde hierop het beste. Zij wist de titel VoorleesHeld 2020, een VoorleesCape én de roem in de wacht te slepen.