Kruislandse Kerststallentocht zorgt voor veel toeloop en sfeer

KRUISLAND – Het was weer een drukte van belang gisteravond bij de twaalfde editie van de jaarlijkse Kerststallentocht in het dorp, die zoals gebruikelijk werd georganiseerd door het jubilerende ambachts- en gereedschapsmuseum De Holle Roffel en waaraan enkele honderden Kruislanders op vrijwillige basis graag hun medewerking verleenden.

Doel van de tocht is om het kerstverhaal op uiteenlopende manieren over het voetlicht te brengen en natuurlijk om lekker in de kerststemming te komen. Ten opzichte van voorgaande jaren waren er veel nieuwe acts te bewonderen, waaronder een indrukwekkende performance van de plaatselijke band Jeepster, die het Arabische kerstverhaal ten beste gaf.

Bij COOP-supermarkt Schrauwen troffen de bezoekers de ‘Fatsisters’ en mochten kinderen in de bakkerij een kersttaart maken en versieren. Verder kon het publiek onder meer genieten van het Kruislandse gezelligheidskoor Gossi Nokki in de Georgiuskerk, dweilband W’Orkus Digt op de Markt en de Pompeblaozers bij autobedrijf Schrauwen. Ook de leerlingen van de Zonnebergschool droegen hun steentje bij aan de Kerststallentocht, zij renden rondjes om de kerstboom.

Jubileum De Holle Roffel

Bij De Holle Roffel was traditiegetrouw weer een kerststallen-expositie te bewonderen, zij het iets kleiner van opzet dan voorheen, aangezien het museum ook ruimte nodig heeft voor de overzichtstentoonstelling die ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan is ingericht. Dit jubileum wordt vrijdag 23 december van 14.00 tot 17.00 gevierd met een receptie in het museum (gevestigd in de vroegere protestantse kerk aan de Markt 20). De beide exposities zijn die middag ook te bezichtigen, evenals op Tweede Kerstdag en de donderdagen 29 december en 5 januari, telkens van 14.00 tot 17.00 uur.

Foto’s Rob Rijshouwer