Kruislandse kermis: na regen komt toch weer zonneschijn?

KRUISLAND – “Niet de grootste, maar wel de gezelligste”, zo staat de Kruislandse kermis op een kermisinformatie website aangekondigd. Vandaag ging deze kermis van start en de exploitanten troffen het niet: de hele zaterdag vallen regelmatig regenbuien. Die worden door velen toegejuicht vanwege de droogte, maar zijn niet echt bevorderlijk voor een juiste kermissfeer. “Al is dit voor ons beter dan de hitte van de afgelopen weken”, vertellen Jack en Gerry Regter van ‘Gerry’s oliebollenkraam’.

Het echtpaar bakt met het zicht op de druilerige regen toch een flinke lading oliebollen. Want weer of geen weer, ze verwachten deze lekkernij zeker te kunnen slijten. “We verkopen toch regelmatig een oliebolleke”, stelt Gerry. En inderdaad de volgende klant meldt zich met een bestelling van ‘vier met krenten en vier zonder’. Hij wordt gewezen op de aanbieding waarbij het voordeliger is om van elk zes stuks te bestellen en gaat gretig akkoord.

Bij de botsauto’s zijn het kinderen die hun ritjes maken en zich door de regen niet van de wijs laten brengen. De zuurstokken- en snoepkraam hoopt op betere tijden en dat geldt ook voor de schiettent en de draaimolen voor de allerkleinsten.

Toch nog drukte verwacht

Toch wordt nog een aardige drukte verwacht. Daar zorgen ook de activiteiten in de Commerce wel voor, die altijd een aardige publiekstrekker zijn. Achter de tap staat Manon Valkenburg, het is haar tweede kermisjaar en ze heeft er zin in. Geroutineerd worden de bestellingen opgenomen van een fors gezelschap bezoekers – die dan wel niet voor de kermis zijn gekomen – maar als groep in de Commerce zijn aangeland voor een gezellige tussenstop. “Vanavond wordt het zeker druk”, verwacht Manon. Dan komt de Kruislandse band Jeepster voor een stevig live optreden. En morgen – zondag – is het ‘Familiedag’. Vanaf 14:00 uur zijn de gasten welkom en zal Dj Jan de Groot met zijn JW Sound voor de sfeer gaan zorgen.

Niet roze maar paars

De derde kermis dag – maandag – is in Kruisland volgens de Commerce niet roze maar paars. Op het programma staat het Duo Sjerrie.  En er zullen nog wat andere artiesten op het Commercepodium verschijnen.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl