Kruislandse kermis in volle gang

KRUISLAND – Gistermiddag ging rond de klok van vier uur de Kruislandse kermis 2.0 van start. Draaimolen eigenaar John Dauphin is verantwoordelijk voor de organisatie. Hij is tevreden met de mogelijkheid om een kermis te draaien in het kerkdorp. “Met complimenten voor gemeente Steenbergen. Die heeft uitstekend begeleid. Met goede uitleg, goed meegedacht ook met de kermisexploitanten en met een snelle vergunningverlening. Het is de gemeente waar alle kermissen dit jaar door konden gaan”.

Dauphin heeft net als zijn kermiscollega’s een zwaar jaar achter de rug. Al had hij het minder erg, want naast de draaimolen is hij eigenaar van twee oliebollenkramen. Een daarvan mocht de bollen verkopen bij Intratuin, waar Dauphin zelfs verlenging kreeg tot juni en waar hij begin oktober opnieuw een plekje krijgt met zijn nieuwe kraam.

“Veel andere collega’s hebben het moeilijk gehad. Al zijn kermisexploitanten gelukkig creatief met het bedenken van wat andere producten. De verkoop van chocolade fruitsticks is hier een voorbeeld van. Maar al bij al was het een zware tijd voor de meesten”.

Meet & Greet

Voor de kermis op Kruisland verwacht hij dit jaar grotere belangstelling. “De mensen hebben al lang veel thuis moeten zitten”. Er zijn elf attracties opgesteld en er is een groot terras. “Deze middag is Woezel & Pip een leuke extra trekker voor de kinderen. Ze zijn uitgenodigd voor een ‘meet and greet’.
Morgen – zondag – is het familiedag. Dan gaat de kermis om 13:00 uur open, een uur later gevolgd door de opening van het terras. Daar verzorgt dj-zanger-entertainer Chrisje (Chris Antonissen) voor het amusement.

Blauwe Maandag

Morgen, maandag is het ‘Blauwe Maandag’. Er zijn diverse gastoptredens vanaf 16:00 uur, de kermis opent dan een uur eerder. Het duo Sjerrie Denz is present. Om 22:00 uur gaan de kermislichten uit.

Foto’s: wat beelden van de Kruislandse kermis en organisator John Dauphin (links op de foto) met Kruislandse kartrekker Edwin Maas.

[ door Peter Vermeulen ]

Beelden bij dit artikel