Kruislandse brandweerladies ontpoppen zich tot ‘sirenes’

KRUISLAND –  De mannen van de vrijwillige brandweer in Kruisland mogen dan voor geen kleintje vervaard zijn, dat geldt zeker ook voor hun vrouwen, want die hebben het aangedurfd om zichzelf te laten vereeuwigen op een kalender waarvan hun stoere jongens het ongetwijfeld warm krijgen.

Losjes gehuld in uniformbloezen en getooid met brandweerpetten poseerden de dames als volleerde modellen voor de lens van de Kruislandse fotografe Ingrid Schrauwen, die ook dankbaar gebruik maakte van de beschikbare brandweerwagen.

Zo ontstond er een uiterst origineel cadeau dat de korpsleden ontvingen ter gelegenheid van de heropening van de kazerne in het dorp, afgelopen weekeinde door burgemeester Joseph Vos en clustercommandant Berrie de Groot van de brandweer Midden- en West-Brabant.

Daarbij werd ook de nieuwe, vuurvaste ‘mode’ voor de brandbestrijders in deze veiligheidsregio gepresenteerd. Die viel goed in de smaak bij de brandweerlieden, maar de kledingkeuze van hun eigen 'sirenes' zal ze ongetwijfeld nog beter bevallen.