Kruislander Wakelkamp exposeert bij Kunstforum

STEENBERGEN – De Kruislandse kunstenaar Rob Wakelkamp exposeert in de kijketalage van Kunstforum Steenbergen in het pand Blauwstraat 61. Kwakelkamp woont met zijn partner al 44 jaar in Kruisland. Na zijn verhuizing raakte de Kruislander zijn atelier kwijt, maar dat weerhield hem er niet van om door te gaan met het schilderen, acquarelleren en krijtverven.

“Van kind af aan heb ik altijd al getekend, voor al figuren uit de Donald Duck. Later kwamen de tekenlessen en schilderen bij. Altijd heeft mij de schilderijen van
oude meesters geboeid. Ik heb ook veel uit studieboeken geleerd. Tevens had ik het geluk vlak naast een kunstschilder te wonen, dus ik kon bij hem gemakkelijk veel informatie inwinnen, vooral omdat zijn stijl voor mij perfect was.

Wat mij boeit is een thema van nu in fijne stijl te schilderen, zie hiervoor mijn schilderijen. Ik werk het liefst met olieverf, soms Aquarel en krijt.
Wat ik graag doe is ook kinderportretten schilderen en dan zoals ze werkelijk zijn.
Werk van de schilder is te bewonderen in de etalage van Blauwstraat 61.