Kruisland stroomt vol voor American Day

KRUISLAND – Hartje Kruisland was gisteren bijna te klein om alle deelnemers en bezoekers van de eerste American Day te herbergen. Het nieuwe evenement mocht dus een groot succes worden genoemd en dat sterkt de organisatie ongetwijfeld in haar voornemen om er een jaarlijks terugkerende happening van te maken.

De American Day was een initiatief van eigenaar Edwin Maas van café-restaurant De Commerce op de Markt en een aantal motorliefhebbers uit het naburige Oud-Gastel. Veel motorclubs hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging om koers te zetten richting Kruisland en er vielen ook meer dan genoeg Amerikaanse auto’s te bewonderen.

Mede dankzij het goede weer, wist bovendien ook het publiek de weg naar het dorp goed te vinden. De bezoekers genoten volop van de Amerikaanse sfeer en het bijbehorende entertainment, dat met name door The Hot Dogs werd verzorgd. Omdat het een evenement betrof, mochten ook de terrassen op de Markt weer eens worden geplaatst, wat de gezelligheid zeker ten goede kwam. 

Foto's Rob Rijshouwer