Kruisland gaat weer ‘Met de slee naar benee’

KRUISLAND – Het gaat weer gebeuren: na vijf jaar van afwezigheid, keert het evenement ‘Met de slee naar benee’ terug in hartje Kruisland en wel in het weekend van 22, 23 en 24 januari 2016.

De organisatie berust bij De Commerce van de veelzijdige Kruislandse ondernemer Edwin Maas, die in dit geval de samenwerking is aangegaan met het Steenbergse Roparunteam Stonemountain Runners. Beide partijen raakten in contact met elkaar tijdens de A4Run van vorig jaar november.

Een deel van de opbrengst van ‘Met de slee naar benee’ gaat dus naar de goede doelen van de Roparun. Daarnaast wil Maas ook een gedeelte van de opbrengst besteden om Kruisland op te fleuren, bijvoorbeeld met hanging baskets.

Drie dagen feest

Voor de helling en de sneeuw zorgt het Skidôme van Kruislander Nicky Broos, dat deze keer faciliterend en als sponsor bij het evenement betrokken is.

‘Met de slee naar benee’ was in 2009, 2010 en 2011 een doorslaand succes en groeide uit van een eendaagse tot een driedaagse happening. Ook volgend jaar zal het weer drie dagen feest zijn op de Markt in Kruisland, waar dan vrijdagavond 22 januari alles in gereedheid wordt gebracht voor het winterse spektakel en ook het entertainmentprogramma al begint.

Entertainment, wintermarkt en kermis

Zaterdag 23 januari is de wedstrijd, waarbij jong en oud mogen proberen zo snel mogelijk van de 4 meter hoge, 25 meter lange en 2,5 meter brede piste af te dalen. Zondag 24 januari kan met name de jeugd ook nog naar hartelust van de baan afroetsjen, maar dan niet in wedstrijdverband. ,,Dan maken we er vooral een familiedag van, met volop entertainment, een wintermarkt en een grote kermis,’’ zo kondigt Maas enthousiast aan. 

Voor nadere informatie: www.metdesleenaarbenee.com en/of de Facebookpagina van het evenement.