Kruisland doet massaal mee aan ‘Blèf mar thuis-kwis

KRUISLAND – Tot aangename verrassing van Bram van Dis, voorzitter van de Stichting Karnaval Kruisland, doen er maar liefst veertig teams mee aan de grote ‘Blèf mar Thuis’- kwis die vanavond, zaterdagavond 12 december, vanaf 20.00 uur wordt uitgezonden via de SLOS.

Het online evenement had al in november plaats moeten vinden als corona-alternatief voor de Kruislandse 11-11-viering Pompedurp on stage. Enkele dagen voor deze uitzending werden de coronamaatregelen echter aangescherpt en besloot de organisatie in goed overleg met de gemeente Steenbergen de boel te verzetten.

Petje af!

Door inzet van gemeenschapshuis Siembug zal de kwis aanstaande zaterdag zeker doorgaan. De presentatoren en jury zijn over twee ruimtes verdeeld en de deelnemers spelen uiteraard allemaal vanuit eigen huis. Naast hun banken staat een tasje vol spelbenodigdheden en lekkernijen die zij cadeau kregen bij inschrijving.
Na afloop van de kwis wordt direct bekend wie de winnaar is van de hoofdprijs: Een weekend met gourmetarrangement.
Het grote aantal inschrijvingen is volgens Van Dis een teken dat de Pompedurpers er zin in hebben. “Iedereen zit te wachten op een verzetje. En als onbevooroordeeld voorzitter moet ik zeggen dat de mensen die de kwis gemaakt hebben een mooi stukje werk afgeleverd hebben. Petje af!”