Afbeelding
vrijdag 16 oktober 2020, 09:30

Kruiningen laat Steenbergen kennis maken met manier van voetballen in zaterdag 4e klas

STEENBERGEN - Na het teleurstellende gelijke spel een week eerder in en tegen Waarde (2-2) zijn de blauw witten er afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Kruiningen niet in geslaagd om het tij te keren. Sterker nog, werd er tegen Waarde van een voetballend gezien mindere ploeg in ieder geval nog een punt behaald, de ontmoeting tegen Kruiningen leverde een 0-1 nederlaag op.

Een nederlaag tegen, dat moet gezegd, een veel betere tegenstander dan de week daarvoor maar een nederlaag ook die niet nodig was geweest als de spelers van oefenmeester Robin Borremans dezelfde inzet en spelopvatting hadden gehad als deze Zeeuwse tegenstander. Kruiningen was net als Waarde een fysiek sterke ploeg, troefde Steenbergen op dat gebied een groot gedeelte van de wedstrijd af en legde daarmee de basis van hun verdiende overwinning. Een overwinning die dus mede tot stand kwam door hun goede voetbal, hoewel Steenbergen normaal gesproken tegen goed voetballende teams ook goed presteert. Maar dan moet er wel een betere spelopvatting zijn. Steenbergen was met name in de eerste 45 minuten veel te afwachtend en toonde te weinig initiatief. Met name de voorhoede, overigens ook niet optimaal bediend door het middenveld, was niet opgewassen tegen de fysiek veel sterkere en fanatiekere verdedigers van Kruiningen. Dat fanatisme was al zichtbaar bij de warming up voorafgaand aan de wedstrijd en kwam volledig terug in de wedstrijd. De Steenbergse spelers zullen zich er terdege bewust van moeten zijn dat er nog meerdere van zulk soort tegenstanders gaan volgen en er dus een ander strijdplan bedacht moet worden.

Fellere tegenstander

De felheid van Kruiningen was vanaf het begin zichtbaar en zorgde al in de 8e minuut voor de eerste kans. Vanaf rechts volgde een goede voorzet richting hun spits maar door goed verdedigend werk van Dorus Bakker werd het gevaar afgewend.
Steenbergen deed in minuut 15 voor de eerste keer van zich spreken. Boudein Bickel legde een hoekschop terug naar de op de rand van de 16 vrijstaande Jordy Dam en zijn schot ging vervolgens via de Kruiningen doelman wederom hoekschop.
Uit deze 2e hoekschop was het Dorus Bakker die een goede schietkans kreeg maar zijn poging verdween rakelings naast het doel van de ‘vijand’.
Kruiningen antwoordde even later met een vlotte aanval waarbij de bal net langs de voor Steenbergen goede kant van de paal vloog en een mooie actie van Ahmed Dahir op aangeven van Boudein Bickel werd besloten met een schot wat door de uitstekende sluitpost van Kruiningen tot hoekschop werd verwerkt.

Beter in de wedstrijd

Het laatste gedeelte van de eerste helft kwamen de blauw witten wel wat beter in de wedstrijd maar het spel was vaak te voorspelbaar en daardoor te gemakkelijk te verdedigen door Kruiningen. We zagen een goed schot van Xander Burggraaff dat net naast ging en 2 goede momenten van Thijs Zantboer waarbij hij in de 43e minuut op snelheid richting Kruiningen doel ging maar zijn te zwakke schot via de lat terug in het veld zag gaan.

De 2e helft van de wedstrijd begon op aangeven van Jordy Dam met een kansje voor weer Thijs Zantboer dat niet kon worden benut waarna in de 50e minuut een Kruiningen aanval volgde die door doelman Joost van de Ree werd weggewerkt en in 2e instantie de rebound wederom door hem kon worden tegengehouden.

Kansen voor beide teams

Beide teams probeerden een goal te forceren en kregen ook kansen daarvoor.
De mooiste aanval van Steenbergen kwam er na een kwartier in de 2e helft toen de bal via Thijs Zantboer en Giovanni van der Wegen uiteindelijk voor de voeten kwam van Ahmed Dahir , maar die had teveel tijd nodig om het leer onder controle te krijgen waardoor Kruiningen kon ingrijpen. Enkele minuten later een snelle counter van Kruiningen besloten met een prima schot dat op het laatste moment tot hoekschop kon worden verwerkt en op het uur een aanval van Steenbergen over rechts waarbij de bal voor de voeten kwam van Jordy Dam die in uitstekende positie rakelings voorlangs schoot.
En toen kwam minuut 68 waarin Kruiningen op voorsprong kwam.
Daar ging wel een fout van de normaal gesproken betrouwbare Dorus Bakker aan vooraf.
Hij schoot de bal bij het uitverdedigen naar de verkeerde kleur waardoor een Kruiningen speler richting doelman Joost van de Ree kon lopen.
Die stond net iets te ver voor zijn doel om de ook nog door Jordy Dam getoucheerde bal te kunnen pakken en dat betekende de 0-1 voor Kruiningen.
Steenbergen probeerde het laatste kwartier nog wel om op gelijke hoogte te komen, maar dat ging in een te laag tempo waardoor de Zeeuwse ploeg meestal tijdig kon ingrijpen.
Toch kwam er in blessuretijd nog een mogelijkheid voor invaller Bas van Broekhoven.
Uit een vrije trap van Xander Burggraaff kwam de bal voor zijn voeten maar was het de Kruiningen doelman die zijn ploeg op voorsprong hield.
Kruiningen behaalde zijn 3e overwinning op rij , Steenbergen moest voor de 2e keer op rij puntverlies incasseren.

Nog even geen volgende wedstrijd

Volgende tegenstander Brouwershaven, maar nu even niet.
Voor zaterdag 17 oktober stond voor v.v. Steenbergen de uitwedstrijd in Brouwershaven tegen v.v. Brouwershaven op het programma, maar zoals iedereen zal weten heeft onze regering afgelopen dinsdag weer nieuwe beperkende maatregelen afgekondigd in verband met het corona virus.
En dat houdt in dat er de komende minimaal 4 weken niet gevoetbald mag worden.
De uitwedstrijd tegen Brouwershaven kan dus helaas niet doorgaan en wanneer er weer wel gevoetbald mag gaan worden, niemand die het momenteel zal weten,
We zullen de lezers in ieder geval o.a. via deze krant op de hoogte houden.

Uitslagen

Uitslagen senioren v.v. Steenbergen van zaterdag 10 en zondag 11 oktober.
Steenbergen 1 - Kruiningen 1: 0-1; Steenbergen 2 - M.Z.C.’11 3: 5-0; Noad’67 2 - Steenbergen 3: 2-3; Steenbergen 4 - V.V.C. 68 3: afgelast; Prinsenland 6 - Steenbergen 5: 1-5; Vosmeer 1 - Steenbergen 6: afgelast; Steenbergen dames - Bruse boys/Duiveland/SKNWK dames: 2-1 en Sc.Gastel 3 - Steenbergen 2 zondag: 2-2.