Kroniek uit Stad en Streek – Mei 2016 [deel 3]

Kroniek uit Stad en Streek blikt terug op gebeurtenissen die in 2016 in de gemeente Steenbergen plaatsvonden. In Steenbergse Courant en op KijkopSteenbergen.nl werd hierover bericht. In dit nieuwsbericht – en in de berichten hierover die volgen – wordt telkens een deel van iedere maand uit het voorbije jaar belicht.​​​​​​

Mei 2016 [deel 3]

Op de Kade in Steenbergen opent de nieuwe cafetaria ‘Loek Jansen’

Stadsraad Steenbergen verzorgt in de Gummaruskerk een informatieve en drukbezochte avond over de verzilting van het Volkerak-Zoommeer, een plan dat hier op weinig bijval kan rekenen. ‘Doe het goed, laat het zoet, anders ligt Steenbergen straks aan de dode zee’, stelt een bezoeker. [zie foto]

Frie en Riet Rommens uit Dinteloord vieren hun briljanten (65-jarige) bruiloft.

Vol lof over de exploitanten Kees en Ria de Neve en hun zoons, verricht Commissaris van de Koning Wim van de Donk de officiële opening van de uitbreiding van jachthaven De Schapenput in De Heen.

Op 83-jarige leeftijd komt Piet van Herel te overlijden, oud-directeur van Van Herel de Kok Hoppenbrouwers en Raab Karcher, maar ook ere-voorzitter van Mannenkoor ABS.

De KiKa-talentendag bij vv Prinsenland brengt 3500 euro op voor het onderhavige goede doel.

De jongens van Merijntje en de meisjes van de Maria Regina worden allebei tweede bij de regiofinale van het schoolvoetbaltoernooi.

Diomedon-atleet Wim Douw snelt naar de Nederlandse titel bij de 24 uursloop van zijn club.

De tweede editie van Steenbergen Live en daags erna de tiende editie van Bassrulers Outdoor trekken vele duizenden muziekliefhebbers naar het festivalterrein aan het Waterhoefke.  Beide evenementen zijn een doorslaand succes. ‘Een groot festijn waar iedereen bij wil zijn’, concludeert organisator Erik Scherpenisse.

Ruim 2100 toerfietsers rijden, onder ideale weersomstandigheden, de zesde editie van de Koos Moerenhout Classic.

 Voor de 10de keer verzorgt vv Steenbergen een groot jeugdtoernooi op het sportpark aan de Seringenlaan.

In het Kruislandse dorpshuis Siemburg smelten pop- en klassieke muziek samen tijdens de X-Land Proms van harmonie St. Caecilia, waaraan o.a. ook het Steenbergs Mannenkoor ABS en de Kruislandse band Jeepster hun medewerking verleenden.