Kroniek uit Stad en Streek – Mei 2016 [deel 2]

Kroniek uit Stad en Streek blikt terug op gebeurtenissen die in 2016 in de gemeente Steenbergen plaatsvonden. In Steenbergse Courant en op KijkopSteenbergen.nl werd hierover bericht. In dit nieuwsbericht – en in de berichten hierover die volgen – wordt telkens een deel van iedere maand uit het voorbije jaar belicht.​​​​​​

Mei 2016 [deel 2]

Jan Akkermans krijgt van de KNWU het ‘Zilveren Wiel’ en dat is niet voor niks, de Nieuw-Vossemeerder is namelijk al vijf jaar actief betrokken bij de organisatie van de wielerronde in zijn woonplaats [foto]

Overleg met de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Woensdrecht en Rucphen resulteert erin dat de gemeente Steenbergen geen vluchtelingen hoeft op te vangen maar wel 74 extra statushouders moet gaan huisvesten, bovenop haar wettelijke verplichting. Volgens burgemeester Ruud van den Belt wordt hiermee tegemoet gekomen aan de wensen van zowel de bevolking als de raad.

De 13-jarige Tim Wanders uit Welberg start een petitie op internet voor het behoud van zijn favoriete computerspel Disney Infinity; een actie die wereldwijd veel steunbetuigingen oplevert en er zelfs voor zorgt dat de jeugdige Welbergenaar wordt gebeld door Disney-topman Bob Iger.

Op Eerste Pinksterdag vindt de extra feestelijke, want 25ste editie van het jaarlijkse Beachvolleybaltoernooi van Diomedon plaats. Op de Markt in Steenbergen komen maar liefst 80 teams in actie.

Ook voor de 25ste voltrekt zich, op Tweede Pinksterdag, de Roparun. De deelnemers aan de estafetteloop van Parijs naar Rotterdam, waarvan de opbrengst is bestemd voor kankerpatiënten en hun naasten, krijgen zoals gebruikelijk een heroïsch onthaal in Steenbergen en Dinteloord.

Golfvereniging De Heensche promoveert in haar debuutjaar meteen naar de hoofdklasse.