Kroniek uit Stad en Streek – Mei 2016 [deel 1]

Kroniek uit Stad en Streek blikt terug op gebeurtenissen die in 2016 in de gemeente Steenbergen plaatsvonden. In Steenbergse Courant en op KijkopSteenbergen.nl werd hierover bericht. In dit nieuwsbericht – en in de berichten hierover die volgen – wordt telkens een deel van iedere maand uit het voorbije jaar belicht.​​​​​​

Mei 2016 [deel 1]

De Steenbergse Marissa Loos krijgt haar zin: mede dankzij haar niet aflatende inspanningen, geven de nieuwe en de oude K3 een aantal speciale shows ten beste voor volwassen fans van de groep.

Retail Platform Steenbergen lanceert het project ‘Hart voor de stad’, bedoeld om het Steenbergse winkelcentrum binnen drie jaar te laten kloppen als nooit tevoren. [foto]

Op 92-jarige leeftijd komt in Bergen op Zoom oud-burgemeester en ereburger Bram Rijstenbil van Nieuw-Vossemeer te overlijden.

Voor zijn jarenlange inzet t.b.v. de doorkomst van de Roparun in Steenbergen wordt Harry Veenstra verrast met ‘Het Roparunnertje’.

De X-Landers 6.0 van de Zonnebergschool mogen op Tenerife meedoen aan de Europese finale van de First Lego League; een avontuur dat zij niet licht zullen vergeten.

Het eerste elftal van SC Kruisland is niet te stuiten. De ploeg behaalt het kampioenschap in de 3de klasse en stoomt zodoende door naar de tweede klasse.

De hoofdmacht van vv Steenbergen pakt naast de nacompetitie die tot promotie had kunnen leiden. Het tweede elftal van de Blauwwitten daarentegen wordt kampioen en promoveert naar de tweede klasse voor ‘reserves’. Ook het dameselftal en zaterdag 2-team van de club winnen de titel.

Kleinzoon Jelle Steendam van de beroemde kunstenaar Niel Steenbergen restaureert het beeld ‘Madonna met kind’ dat zijn grootvader in diens jonge jaren vervaardigde. Het beeld is verhuisd van hoek Nieuwstad/Doktersdreefje naar de begraafplaats aan de Nassaulaan.

Jos en Nana Oostdijk uit Dinteloord vieren hun 60-jarige bruiloft.