Kroniek uit Stad en Streek – maart 2016 [deel 3]

Kroniek uit Stad en Streek blikt terug op gebeurtenissen die in 2016 in de gemeente Steenbergen plaatsvonden. In Steenbergse Courant en op KijkopSteenbergen.nl werd hierover bericht. In dit nieuwsbericht – en in de berichten hierover die volgen – wordt telkens een deel van iedere maand uit het voorbije jaar belicht.​​​​​​

Maart 2016 [deel 3]

Op de Maria Regina wordt de paasvakantie ingeluid met de overhandiging van een cheque van ruim 2000 euro – de opbrengst van de verkoop van chocolade paaseitjes –  t.b.v. weeskinderen in Zuid-Afrika. [zie foto]

Het kerkgebouw in De Heen stroomt vol voor een roofvogelshow, waarmee Stichting Relax dus in de roos schiet.

·       Jan Bosters neemt – ‘trots op wat we samen allemaal hebben bereikt’ – afscheid als voorzitter van de Dorpsraad in Nieuw-Vossemeer.

·       De groep 5-leerlingen van De Regenboog uit Dinteloord scoren het best in de ‘Ren je rot’-kwis van het project ‘Samen muziek maken geblazen’.

De leerlingen uit groep 8 van de Dinteloordse basisschool Petrus en Paulus winnen met hun plan om de overlast van hondenpoep aan te pakken de finale van de gemeentelijke debatwedstrijd voor basisscholen. Wouter Sloekers van de Maria Regina uit Steenbergen wordt uitgeroepen tot beste debater.

Pannavoetbal-koning Jeand Doest verricht de officiële opening van de Jongeren Ontmoetings Plaats aan de Witte de Withstraat in Dinteloord.

De huisvrouwengroep Nieuw-Vossemeer viert haart 40-jarig jubileum.

Op alle locaties van tanteLouise, dus ook in Steenbergen, Nieuw-Vossemeer en Dinteloord, wordt door jong en oud enthousiast meegedaan aan de geslaagde recordpoging ‘Come on let’s twist again!’

Voor het eerst wordt er in het Paasweekeinde een voorjaarskermis gehouden op de Markt, die goed aanslaat bij het publiek en daarom zeker een vervolg zal krijgen. Niet alleen de attracties hebben een magnetiserende werking op met name de jeugd, ook soapacteur Ferry Somogyi blijkt een ware trekpleister.