Kroniek uit Stad en Streek – maart 2016 [deel 2]

Kroniek uit Stad en Streek blikt terug op gebeurtenissen die in 2016 in de gemeente Steenbergen plaatsvonden. In Steenbergse Courant en op KijkopSteenbergen.nl werd hierover bericht. In dit nieuwsbericht – en in de berichten hierover die volgen – wordt telkens een deel van iedere maand uit het voorbije jaar belicht.​​​​​​

Maart [deel 2]

De winkel van Scapino in de Kaaistraat sluit als gevolg van het faillissement van de keten, die op veel plaatsen elders in ons land overigens wel een doorstart maakt.

‘Een prachtige voorziening die vooral op de Welberg moet blijven’, luidt de conclusie van een meedenkavond over de toekomst van De Vaert. Verplaatsing van het dorpshuis naar de (voormalige) Corneliuskerk blijkt geen optie.

Stephan Verkaart draagt de voorzittershamer van Ondernemers Platform Steenbergen over aan oud-wethouder Leo Heijmans.

Vier Steenbergse pokeraars eindigen in de top tien van de voorronde van het Open Nederlands Poker Kampioenschap dat bij partycentrum Duiventoren op de Welberg wordt gehouden.

De karakteristieke kastanjebomen langs het ‘oprijlaantje’ naar het Benedensas vallen ten prooi aan de kastanje(bloeder)ziekte én de kettingzaag. [zie foto]

Met de opbrengst van de ‘Santa Run’ die vlak voor de kerstvakantie plaatsvond, wordt op de Gummarusschool een pannakooi aangeschaft, waarvan de leerlingen tijdens hun pauzes fanatiek gebruik maken.

De spinningmarathon bij Dinami voor de deelname van Ellis van Loenhout uit Oud-Vossemeer en Natasja Koops Dubbeld uit Sint Philipsland aan Alpe d’Huzes levert 2870 euro op.

In het kader van de Landelijke Opschoondagen gaan 1300 scholieren en vrijwilligers van allerlei organisaties in heel de gemeente de strijd aan met het zwerfafval.

Voorzitter én drijvende kracht Christ van Terheijden van de Stichting Stadsarcheologie Steenbergen komt door een noodlottig ongeval om het leven. Bij onderhoudswerkzaamheden aan het onderkomen van zijn stichting valt de 79-jarige Welbergenaar van het dak.

Leden van de 25-jarige serviceclub Kiwanis Steenbergen e.o. steken hun handen uit de mouwen t.b.v. de dierenweide bij zorghoeve Kakelbont aan de Boompjesdijk.

Vooruitlopend op de viering van het dorpsjubileum in 2017 brengt de Stichting 450 jaar Nieuw-Vossemeer een kwartetspel uit.

Voor het derde jaar op rij wint het team A.M. de Jongpark de Dorpsquiz in Nieuw-Vossemeer.