Kroniek uit Stad en Streek – Maart 2016 [deel 1]

Kroniek uit Stad en Streek blikt terug op gebeurtenissen die in 2016 in de gemeente Steenbergen plaatsvonden. In Steenbergse Courant en op KijkopSteenbergen.nl werd hierover bericht. In dit nieuwsbericht – en in de berichten hierover die volgen – wordt telkens een deel van iedere maand uit het voorbije jaar belicht.​​​​​​

Maart 2016 [deel 1]

Bewoners van de Burgemeester Van Loonstraat trekken aan de bel over de verkeersonveilige situatie die zich voor hun huisdeuren afspeelt. Na de herinrichting is de doorgaande weg van en naar de A4 te smal geworden, zo luidt de kritiek, met als gevolg dat er aan de lopende band zijspiegels van geparkeerde auto’s worden afgereden. Er wordt te hard gereden en voor fietsers is het helemaal oppassen geblazen, vooral wanneer bussen, vrachtwagens en/of landbouwvoertuigen elkaar moeten passeren. Wethouder Cors Zijlmans zegt toe serieus naar mogelijke maatregelen te willen kijken. [zie foto]

Het idee voor de aanleg van een stadstrand in Steenbergen aan Zee blijkt het beste aan te slaan in de politieke debatwedstrijd van ’t R@velijn in de raadszaal van het gemeentehuis.

Op voorspraak van Steenbergen Anders kan ook het publiek op de publieke tribune van de raadsvergaderingen in het gemeentehuis voortaan een glaasje frisdrank nuttigen.

De Volkspartij heeft het helemaal gehad met de coalitie, die zij beticht van ‘onzorgvuldig en onbetrouwbaar bestuur’. De druppel die de emmer voor de Volkspartij doet overlopen is een breed gedragen motie van Gewoon Lokaal! voor een onderzoek naar de realisatie van zogenoemde dorpswindmolens, waarmee volgens de Volkspartij het coalitie-akkoord is geschonden. De fractie besluit haar steun aan de coalitie daarom in te trekken.

Bij De Commerce in Kruisland wordt voor de tweede keer een succesvolle Elvis-dag gehouden. ‘Het is The King hè, die wordt nooit vergeten’, stelt mede-organisator Toon Maas.