Kroniek uit Stad en Streek – Juni 2016 [deel 3]

Kroniek uit Stad en Streek blikt terug op gebeurtenissen die in 2016 in de gemeente Steenbergen plaatsvonden. In Steenbergse Courant en op KijkopSteenbergen.nl werd hierover bericht. In dit nieuwsbericht – en in de berichten hierover die volgen – wordt telkens een deel van iedere maand uit het voorbije jaar belicht.​​​​​​

Juni 2016 [deel 3]

De Haringparty van de Kiwanis Club Steenbergen e.o. levert niet minder dan 5136 euro op voor de Stichting Dinteloord in Beweging.

Steenbergenaar John Kuik, voorzitter van Stichting Fietsen voor Levens, legt op z’n racefiets in 21 uur tijd 423 kilometer af bij de door hem zelf bedachte Dog Trail Challenge, t.b.v. Stichting Hulphond Nederland.

De 12-jarige Noah Tewari pakt twee gouden medailles bij het Nederlands Kampioenschap turnen, reden genoeg voor de Maria Regina om hem op school uitgebreid te huldigen. Trafo, de vereniging waarvan Noah lid is, komt trouwens met een flinke lading eremetaal terug van de vaderlandse titelstrijd.

Hangjongeren hebben een complete bouwval gemaakt van een leegstand bedrijfspand aan de Olmendreef, waar hekken omheen moeten worden geplaatst om nóg erger te voorkomen.

B en W stellen, na inspraakavonden, voor om bij de herinrichting van de N259 het viaduct bij Welberg te behouden. Ook de maximumsnelheid van 80 km/uur zal hetzelfde blijven. Wel komt er een fietspad te liggen langs de rondweg om Steenbergen.

Van Meir Uien in de Boonhil grijpt de Week van de Akkerbouw aan om het publiek, voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf, een kijkje in de keuken te geven. De onderneming blijkt, tot veler verrassing, per jaar een slordige 60.000 ton uien en 40.000 ton aardappelen te verwerken, die hun afzet over heel de wereld vinden.

 Het voetbaltoernooi voor Make a Wish op sportpark ’t Zandbaantje trekt bijna honderd deelnemers en brengt een bedrag van 2500 euro op voor het goede doel.

De biljarters van BV De Stelle 3 zijn er in geslaagd om na het regionale en het gewestelijke kampioenschap ook de finale van het landskampioenschap 3de klasse libre te winnen en keren dus met de nationale beker terug naar De Heen.