Kroniek uit Stad en Streek – Juni 2016 [deel 2]

Kroniek uit Stad en Streek blikt terug op gebeurtenissen die in 2016 in de gemeente Steenbergen plaatsvonden. In Steenbergse Courant en op KijkopSteenbergen.nl werd hierover bericht. In dit nieuwsbericht – en in de berichten hierover die volgen – wordt telkens een deel van iedere maand uit het voorbije jaar belicht.​​​​​​

Juni 2016 [deel 2]

Maar liefst 35 teams hebben zich ingeschreven voor de eerste editie van het zomeravondvoetbaltoernooi voor de jeugd, op de velden van vv Steenbergen.

Anouk Eversdijk wordt bij de traditionele sport- en spelmiddag voor de rennertjes gekozen tot Miss Kleine Tour 2016. [foto]

’t R@velijn scoort niet alleen goed bij de examens, maar blijft ook groeien. De school krijgt na de zomervakantie 179 nieuwe brugklassers en een totaal aantal leerlingen van 620.

Hoewel de weergoden het laten afweten, weerhoudt niets het grote publiek ervan om de Open Dag op Landgoed Arcadia te bezoeken. Naar schatting 2500 mensen genieten van de vele activiteiten en laten zich informeren over de toekomstplannen, die voorzien in de ontwikkeling van een (natuureducatief) speelpark op het landgoed aan de Afgeslechtedijk.

Als eerste basisschool in onze gemeente behaalt de Dinteloordse Petrus en Paulusschool het Early Bird-predicaat, waarmee de school officieel gecertificeerd is om Engelstalig onderwijs te geven.

Wijkvereniging ’t Drievierde trekt drie dagen uit om haar 25-jarig bestaan te vieren en dat gebeurt uiteraard met heel de buurt, alsook met oud-bewoners van de Julianastraat, Wilhelminastraat, Emmastraat en het Doornedijkje.

Diomedon-master Geert Oerlemans behaalt in zijn klasse het Nederlands kampioenschap bij het speerwerpen.