Kroniek uit Stad en Streek – Juni 2016 [deel 1]

Kroniek uit Stad en Streek blikt terug op gebeurtenissen die in 2016 in de gemeente Steenbergen plaatsvonden. In Steenbergse Courant en op KijkopSteenbergen.nl werd hierover bericht. In dit nieuwsbericht – en in de berichten hierover die volgen – wordt telkens een deel van iedere maand uit het voorbije jaar belicht.​​​​​​

Juni 2016 [deel 1]

B en W maken wereldkundig dat er op 4 november een groot(s) publieksgala komt: Chapeau! Feest van trots, (h)erkenning en verbinding. Hiermee wil het college ‘al het goede en moois van onze gemeente’ op één avond samenbrengen, voor meer contact tussen de inwoners van de verschillende kernen zorgen, én een aantal personen in het zonnetje zetten vanwege hun verdiensten voor de lokale samenleving.

·       Burgemeester Ruud van den Belt opent samen met de plaatselijke jeugd het Slingerpad, een avontuurlijke route – met name gericht op kinderen – door het Welbergse Slingerbos.

·       De kogel is door de kerk: de raad stemt in met de aankoop van het bedrijfspand op Reinierpolder II ter huisvesting van, in eerste instantie, de bouwclubs Vor Mekaor, Gebeiteld en PZN.

B en W komen met goed nieuws: dankzij de inspanningen van vrijwilligers, en omdat de financiële situatie van de gemeente het toestaat, kunnen verdere bezuinigingen op de zwembaden in Steenbergen en Dinteloord achterwege blijven.

Wethouder Cors Zijlmans is in z’n nopjes met de nagenoeg afgeronde herinrichting van het Steenbergse havengebied. ,,In het echt nog mooier dan op de ontwerpen,’’ vindt hij.

De tweede jaargang van de zomeravondvoetbalcompetitie bij vv Steenbergen gaat van start met maar liefst 23 heren- en 6 damesteams.

Na het kampioenschap behaalt SC Welberg 2 ook de winst in de bekercompetitie.

Totaaltheatergroep Cameleon pakt origineel uit met een theatrale stadswandeling door hartje Steenbergen.[foto]

De Nieuw-Vossemeerse atleet Arjen de Kock wordt Brabants Kampioen op de meerkamp bij de jongens B-junioren.

De druiven zijn zuur voor SC Welberg 1. De Oranjewitten kunnen het tij in de nacompetitie niet meer keren en degraderen na één seizoen weer van de vierde naar de vijfde klasse.

Steenbergenaar Henri Karremans prolongeert zijn titel bij het NK Bootvissen en wint als bondscoach de Nationscup met het Nederlands team.

Bij een hevige brand in een stal aan de Kleine Bolspolder in Kruisland komen 2688 varkens om het leven. Dankzij adequaat optreden van de brandweer slaat de vuurzee niet over en blijven 5600 varkens een wisse dood bespaard.