Kroniek uit Stad en Streek [ juli 2016 deel 2 ]

Bewoners van de Laurentiusdijk op de Welberg zijn enthousiast over de nieuwbouwplannen in hun straat, waarvoor Johan de Korver zich al ruim 25 jaar sterk maakt.

Na een geschiedenis van zo’n 90 jaar gaat café De Fles in Steenbergen voorgoed dicht. De laatste uitbaters, Patty Looijen en Bart Nagelkerken, doen het licht uit en de tap toe.

Op de Raldal is het weer groot feest bij het jaarlijkse zomercarnaval van dweilband D’n Dweilberg, dit keer onder het motto ‘Ier is t’ie gevalle!’ [foto 1]

Na het debacle met de vorige externe beheerder (drugsvondst) ziet vv Steenbergen zich ook genoodzaakt afscheid te nemen van Peter Jongenelen als uitbater van de kantine. De club is niet tevreden over zijn werkzaamheden, de horeca-ondernemer gaat niet over de kwestie in discussie en wenst vv Steenbergen het allerbeste. De vereniging besluit het runnen van de kantine weer over te laten aan vrijwilligers.

In de Steenbergse binnenstad worden banieren opgehangen die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding.

Het jaarlijkse Beachvolleybaltoernooi van Voverdi in Dinteloord beleeft z’n tiende editie.

Dankzij de vrijwillige inspanningen van Ralph Vrieling heeft De Meermin een voor iedereen gratis verkrijgbare app gekregen, waarmee het zwembad nog sneller kan communiceren met het publiek.

De Steenbergse Haven kreeg een face lift en wacht nu op een officiële opening die in mei 2017 zal plaatsvinden. [foto 2]

Het eerste lustrum van de zaalvoetbalmarathon van FC Lattentrappers in Dinteloord levert een recordbedrag van 7683,16 op, bestemd voor vier goede doelen: Rustpunt in Beweging, Theaterschool Myra Ceti, Educura en Stichting Cavent.

Team Senzomax zegeviert in de hoogste klasse van het Autoschade Van Gils Zomeravondvoetbaltoernooi.

Op het terrein van Akkermans Golf & Leisure in De Heen bereiden achttien kandidates zich met een ludieke bootcamp voor op de verkiezing Miss Beauty of the Netherlands.

Op de Markt in Steenbergen vindt de eerste editie van Wolfrock plaats.

Muziekfestival Vospop in Nieuw-Vossemeer duurt voor het eerst drie dagen. Het uitgebreidere en gevarieerde programma trekt veel publiek en smaakt naar meer.